Hlavní obsah

Nejasná budoucnost penaltového žolíka Sparty. O jeho služby bych dál neusiloval, radí bývalý kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě klíčové penalty v Liberci proměnil, další zařídil v závěru derby se Slavií. Awer Mabil byl u zásadních momentů, které nakonec posunuly fotbalovou Spartu k mistrovskému titulu. Výkony však nepředváděl nějak oslnivé, měli by tedy Letenští usilovat o to, aby pokračoval v rudém dresu? „Kdyby záleželo na mě, tak bych o něj neusiloval," přiznává Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák bývalý trenér a sportovní ředitel Sparty. „Ale těmi penaltovými momenty Spartě vrátil důvěru, co mu dala," dodává.

Má zůstat Awer Mabil ve fotbalové Spartě? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Sedmadvacetiletý rodák z Keni, který ale reprezentuje Austrálii a zahrál si i na loňském mistrovství světa, přišel na Letnou v zimě jako velká posila. Nakonec ale nedostal tolik šancí v základní sestavě, a když už nastoupil, herně to spíše skřípalo. „Jeho přínos asi nebyl takový, jak se čekalo," konstatuje Aleš Svoboda, moderátor Přímáku. „Na druhou stranu proměnil dvě neuvěřitelně důležité penalty v Liberci a vybojoval penaltu proti Slavii," naznačuje, v čem byl hlavní přínos australského reprezentanta.

„Neměl to jednoduché, přišel na hostování, na jeho postu měl konkurenci. Otázka je, jak by hrál, kdyby od začátku nastupoval stabilně. Když pak dostal šanci, spíše mu to nesedlo. Ale ty penaltové momenty rozhodly o tom, že Spartě všechno splatil," míní bývalý kouč Letenských v pořadu Přímák.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK. Hosty ve studiu byli Zdeněk Ščasný a redaktor Jiří LizecVideo: Sport.cz

Kdyby se pak pasoval zpět do role sportovního ředitele ligového lídra a měl rozhodovat o budoucnosti Mabila v klubu, měl by jasno. „Kdybych tedy já měl tu možnost, dál bych o něj neusiloval," konstatuje, ale zdůrazní, že v této roli není. „Je to na Spartě a jejím vedení."

Reklama