Hlavní obsah

Slovan Bratislava v české extralize? Ředitel soutěže má jasnou odpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chceme hrát českou hokejovou extraligu. S takovým záměrem přišel už nejednou bratislavský Slovan. Naposledy zkraje října, kdy takovou myšlenku v klubovém podcastu přiznal člen představenstva a jeden ze tří akcionářů Slovanu Pavol Hofstädter. Na jeho slova reagoval v pořadu Příklep na Sport.cz ředitel tuzemské nejvyšší soutěže Martin Loukota.

Není to vůbec na stole. Ředitel extraligy Martin Loukota v pořadu Příklep o Slovanu Bratislava v české extralizeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Pro extraligu by to muselo mít sportovní a ekonomický přínos a smysl. Pak se o tom můžeme reálně bavit. Zatím to opravdu beru jako přání fanoušků a možná managementu Slovanu,“ říká upřímně Loukota.

Pošilhávání slovenských klubů po české extralize není historicky ojedinělé, nikdy ale nedošlo svého naplnění. Nejen kvůli vysokým nákladům na cestování a ubytování.

Příklep s Martinem LoukotouVideo: Sport.cz

„Myslím, že současných čtrnáct týmů v extralize je vzhledem k termínovce maximální číslo. V tu chvíli bychom navíc museli řešit, jestli tedy vzít jenom Slovan, nebo ještě víc klubů,“ míní Loukota.

O případném přijetí bratislavského celku by musely rozhodnout extraligové kluby resp. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, coby řídící orgán extraligy. „Běžně se hlasuje nadpoloviční většinou, ale tady bychom museli vzít v potaz názor všech klubů. A jako liga pak říct: ´Slovan chceme, má to pro nás význam a jdeme do toho´,“ doplňuje Loukota.

„Je to spíš přání Slovanu než českých extraligových klubů. Sice bychom do extraligy dostali zpátky slavného českého trenéra, ale nevidím to reálně,“ pokazuje šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr, že Slovan aktuálně vede Vladimír Růžička.

A Loukota s Kézrem souhlasí. „Aktuálně (téma Slovanu v české extralize) vůbec není na stole,“ uzavírá jednoznačně.

Uvítali byste účast Slovanu Bratislava v hokejové Tipsport extralize?
Ano
42,2 %
Ne
57,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9168 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.