Hlavní obsah

Anglie nastoupí proti Řecku bez Beckhama

Bez úřadujících evropských šampionů z Řecka se odehrálo letošní fotbalové mistrovství světa. Hráči trenéra Rehhagela si to budou chtít vynahradit na mistrovství Evropy v roce 2008. Ještě předtím ale musejí projít kvalifikací; generálku na ni odehrají dnes na britských ostrovech.

Článek

Anglie začíná novou reprezentační éru. Po mistrovství světa opustily mužstvo dvě velké osobnosti - tou první byl švédský trenér Sven-Goran Eriksson, kterého po pěti letech nahradil Steve McClaren. Nový kouč k dnešnímu zápasu nenominoval dlouholetého anglického kapitána Davida Beckhama a prohlásil, že už s jeho službami nepočítá. Místo něho bude hrát Aaron Lennon z Tottenhamu Hotspur. Novým kapitánem byl včera jmenován obránce Chelsea John Terry; podle nového kouče Anglie je právě Terry ideálním hráčem pro tuto funkci, jelikož má vůdčí schopnosti, kuráž, autoritu a taktickou vyspělost. Další změny se v anglické reprezentaci neudály, a tak kostru týmu budou tvořit tradiční hráči. O víkendu jeden z nich promluvil k novinářům. "Nejsme tak silní jak si myslíme, to se ukázalo na MS, kde jsme měli ty nejvyšší cíle a nedosáhli na ně. Musíme se více naučit respektovat soupeře, abychom mohli uspět," řekl Steven Gerard.

Řecko před dvěma lety získalo senzačně titul mistra Evropy, od té doby ale nic pořádného nepředvedlo. Možná je to tím, že řecká generace stárne, německý trenér Otto Rehhagel ale svým svěřencům stále věří a nové hráče přibírá jen nerad. V kvalifikaci na mistrovství Evropy bude mezi jejich největší konkurenty ve skupině patřit Turecko a Norsko; určitě to nejsou slabí soupeři, Rehhagel ale věří v postup. Oporami týmu budou znovu staří známí - v brance je opět jistou jedničkou Nikopolidis, obranná řada bude spoléhat na Fyssase a Seitaridise, který ale v dnešním utkání nenastoupí kvůli zranění z přátelského utkání jeho Atletika Madrid s AC Milán. O hru dopředu se budou starat Basinas, Giannakopoulos, Karagounis a Charisteas.

Do role favorita je dnes pasována domácí Anglie s kursem 1.45. Jestli si ale myslíte, že horkokrevní Řekové neprohrají, máte možnost vsadit si na tuto příležitost u společnosti bwin s kursem 2.38.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.