Hlavní obsah

Naváže Espaňol na výsledky z poslední doby?

Vložené 10. kole Primera division má dnes na programu zbylé dva zápasy, v nichž se objeví obě barcelonská mužstva. Méně slavný Espaňol bude před vlastními fanoušky bojovat o body s Realem Murcia, FC Barcelona zajíždí na půdu Valladolidu.

Článek

Espaňol Barcelona skončil v loňském ročníku La ligy na 11. příčce, což vedení klubu nepovažovalo za úspěch a letos vytyčilo týmu vyšší cíle. Svěřenci Ernesta Valverdeho jim prozatím vycházejí vstříc, když během devíti kol vybojovali už 17 bodů a dnešní případné vítězství by je posunulo na páté místo tabulky. Velmi dobrou formu mají Pericos především v posledních zápasech, když po čtyřech vítězstvích remizovali před týdnem na Mallorce.

Nejvíce fanoušky jistě potěšil poslední souboj na domácím Estadio Olimpico de Montjuic, ve kterém porazili 2:1 Real Madrid. Dnes do Barcelony přijede Real Murcia a Espaňol nemyslí na nic jiného než vítězství i proto, že se na hřiště vrací špílmachr Ivan De La Peňa. „Já jsem vždycky říkal, že je to náš velmi důležitý hráč, jsme všichni šťastní, že je zpět,“ konstatoval kouč Valverde, kterému se do sestavy vrací také Javi Chica a Albert Serran, stále zranění naopak zůstávají David Garcia, Rufete a Jonatas.

Na druhé stranu hřiště dnes bude stát celek Realu Murcia, který si loni jako třetí tým Segundy division zajistil postup mezi elitu. Kvalita španělské ligy je bezesporu velká a současná 12. příčka Murcie je rozhodně úspěchem. „Hrajeme dobře doma i venku, což chceme dokazovat i nadále. Teď nás čeká těžký zápas s Espaňolem, ale myslím, že s ním můžeme uhrát dobrý výsledek,“ řekl trenér Lucas Alcaraz, který dnes pravděpodobně nasadí do základní jedenáctky záložníka Quique De Lucase, jenž nahradí suspendovaného Stephane Pignola, zatímco Curro Torres zůstává mezi zraněnými.

Domácí jsou bookmakery bwin favorizováni s kursem 1.50, na remízu vypsali kurs 3.60. Myslíte si, že Murcia potvrdí svou dobrou formu a v Barceloně dokáže zvítězit, pak si na ni vsaďte s kursem6.25.

Reklama