Hlavní obsah

Toronto i Calgary jsou jako na houpačce

, 14. října 2006

Pouze čtyři týmy se dnes nedostanou do hry v zámořské NHL. Pět týmů se dokonce naopak bude muset vyrovnat s tím, že sehrají druhé utkání ve dvou dnech. Na programu je tedy celá řada duelů. Dva zápasy budou čistě záležitostí klubů z kanadských měst. V jednom z nich přivítá Toronto celek z Calgary.

Článek

Toronto dnes čeká již šesté utkání. Klub tedy dostal možnost k rychlému napravení loňské nevydařené sezóny. Zatím se ovšem pohybuje od zápasu k zápasu na výsledkové houpačce. Přes léto došlo v kádru k mnoha změnám. Jedničkou v brance by měl být Raycroft, obranu přišli posílit Kubina a Gill a do útoku vůdce Peca. Hráči do sezóny vlétli a snaží se soupeře udolat častou střelbou. Zároveň ovšem Toronto trápí již teď velká vlna zranění, která se dotkla především obrany. Z pětice zraněných obránců, mezi nimiž je i Kubina, je dnes možný start asi jenom u B. Bella. Dva hráči chybí i v útoku.

Calgary mají vůči dnešnímu soupeři odehráno o jedno utkání méně, ale pohybují se na podobné výsledkové houpačce. Závažným nedostatkem v jejich hře je produktivita střelby. Pět gólů ve čtyřech zápasech a jeden jediný vstřelený při jedenatřiceti početních výhodách je tristní bilancí. Útok byl přitom příchodem Tanguaye a Friesena při téměř nulových odchodech spíše posílen. Opět však zatím všechno musí zachraňovat Kiprusoff, který ve čtvrtek udržel v nové sezóně poprvé čisté konto. V obraně před ním je nejistý letošní první start Warrenera.

Bookmakeři bwin přes uvedené problémy se střelbou favorizují hostující celek. Na domácí Toronto se zraněními prošpikovanou obranou vypsali kurs 2,55. Hostující celek začal ve čtvrtek své čtyřdílné cestování úspěšně, ale na ledě dnešního soupeře nevyhrál v normální hrací době již více než osm let. Dnes si lze na Calgary v tomto mezikonferenčním duelu vsadit v kursu 2,2.

Reklama