Hlavní obsah

Djokovič na setkání s prezidentem označil události v Austrálii za nešťastné

Tenista Novak Djokovič označil své lednové zadržení v Austrálii a vyhoštění ze země, kvůli němuž nemohl obhajovat titul na Australian Open, za "nešťastnou a nečekanou událost". První muž světového žebříčku se dnes v Bělehradě setkal se srbským prezidentem Aleksandarem Vučičem a poděkoval mu za podporu v době jedenáctidenní tahanice o australská víza.

Novaka Djokoviče přijal srbský prezidentVideo: Reuters

 
Článek

"Chtěl jsem se s vámi setkat, protože jako srbský občan cítím velkou potřebu poděkovat vám za podporu, kterou jste mi coby prezident Srbska společně se všemi státními institucemi poskytoval během těch nešťastných událostí v Austrálii," citovala agentura AP Djokoviče.

Dvacetinásobný grandslamový šampion je odpůrcem povinného očkování proti koronaviru, jež bylo podmínkou pro vstup na australské území. Djokovič chtěl v Austrálii hrát na základě výjimky po prodělaném covidu-19, ale po odebrání víz musel zemi opustit.

"I když jsem byl sám v detenci a čelil jsem mnoha problémům, necítil jsem se osamělý. Měl jsem obrovskou podporu především od své rodiny, od všech blízkých, od celého srbského národa a od mnoha lidí s dobrými úmysly z celého světa," řekl Djokovič. Čtyřiatřicetiletý bělehradský rodák o detailech své australské anabáze nehovořil, slíbil, že svou verzi událostí sdělí později.

Podle AP Djokovičovo setkání se stále více autokratickým Vučičem roztrpčilo některé tenistovy fanoušky. Kritici tvrdí, že Vučič využil události ke zvýšení své popularity před dubnovými volbami.

Reklama

Související témata: