Hlavní obsah

Šokující obrat. Djokovič se nechá naočkovat, tvrdí jemu blízký muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do obrovských problémů se dostal na začátku sezony první tenista světa Novak Djokovič, který kvůli svému odmítavému postoji k očkování přišel po ponižujících procedurách o možnost obhajovat titul na Australian Open, kde mu navíc v historickém pořadí grandslamových šampionů odskočil Rafael Nadal. Srbský tenista v důsledku posledního dění možná radikálně otočí.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič se údajně nechá naočkovat.

Článek

Djokovič měl koronavirus prodělat v prosinci a v důsledku toho obdržel výjimku z očkování pro start na Australian Open. Jenže na letišti v Melbourne mu kvůli chybně vyplněné žádosti zrušili vízum. To mu sice bylo verdiktem soudu obnoveno, ale ministr pro imigraci mu ho z obav o veřejný pořádek a zdraví Australanů znovu zrušil a hvězdný hráč byl po několikadenním pobytu v detenčním hotelu deportován.

Záhy bylo jasné, že bez očkování bude mít nejspíš problém i s účastí na dalších (nejen) grandslamových turnajích.

Autor Djokovičovy biografie Daniel Muksch prozradil v rakouské televizi ServusTV, že 20násobný grandslamový šampion, který je známý antivaxer, udělá po posledních zážitcích radikální obrat a nejspíš se nechá naočkovat.

„Co jsem slyšel od lidí kolem něho (Djokoviče), myslím, že se nechá naočkovat. Asi ho k tomu přimělo sledování finále Australian Open. To, že Nadal získal 21. grandslamový titul, s ním pohnulo," uvedl Muksch.

Djokovič byl mezi prvními gratulanty Nadalovi po vítězném finále nad Daniilem Medveděvem.

Novaka Djokoviče přijal srbský prezidentVideo: Reuters

Sám nehrál soutěžní zápas od 3. prosince, kdy reprezentoval Srbsko v daviscupovém duelu s Chorvatskem. Nyní figuruje mezi přihlášenými na turnaj v Dubaji, který startuje 21. února. Pokud skutečně podstoupí vakcinaci, bude moci nastoupit i na turnajích Masters v Indian Wells a Miami.

Reklama

Související témata: