Hlavní obsah

Do dvou dnů mi najdou covid, sliboval kontroverzní tenista. A už má pozitivní test

Sliboval, že do dvou dnů se u něj prokáže nákaza koronavirem. A měl pravdu. Kontroverzní australský tenista Bernard Tomic, který se účastnil kvalifikace na Australian Open, měl ve čtvrtek pozitivní test na covid 19. Organizátoři nyní musí znovu otestovat všechny hráče a jejich týmy, kteří s ním přišli do styku.

Foto: Profimedia.cz

Bernard Tomic během kvalifikace na Australian Open.

Článek

To se týká samozřejmě i Rusa Romana Safiullina, který problémového Tomice porazil v kvalifikaci hladce 6:1, 6:4.

Tomic, jemuž nyní patří až 257. místo na žebříčku ATP, právě během úterního duelu upozorňoval rozhodčí Aline Da Rochaovou Nocintovou, že do dvou dnů se jeho nákaza prokáže.

„Jsem si jistý, že do dvou dnů budu mít pozitivní test, to vám říkám. Zaplatím vám večeři, pokud nebudu do tří dnů pozitivní. Jinak koupíte večeři vy mně," prohlašoval.

A zároveň upozornil na nedostatečné testování účastníků turnaje. „Nechápu, že tu nikoho netestují. Dovolují hráčům jít na kurt po samotestech v hotelových pokojích. Kde to jsme. Není tu žádné oficiální PCR testování," rozčiloval se.

Tomic je nyní v izolaci. „Pořád se cítím dost špatně. Cítím se ale hůř mentálně než fyzicky. Měl jsem fakt velkou motivaci udělat tady velký comeback a ukázat Australanům, že jsem ten tenista, jakého chtěli mít. A jsem zklamaný, že mi to virus překazil," uvedl rodák ze Stuttgartu pro australská média the Herald a The Age.

„Vím, že to tak asi nevypadá, ale tohle je začátek mého návratu. Kvůli nemoci jsem ale nemohl jet na plný výkon. I když jsem se snažil, neměl jsem na boj dost energie. Udělám ale všechno, abych se vrátil do špičky," dodal kdysi 17. hráč světa.

Tomic je po Nicku Kyrgiosovi v poslední době druhým australským tenistou pozitivně testovaným na koronavirus.

Reklama

Související témata: