Hlavní obsah

Nejdřív Vondroušová, pak Murray. Šílenost, zastavte to! kritizuje McEnroe extrém na Australian Open

Žhavým tématem na grandslamovém Australian Open už nejsou jen tradiční nářky na úmorné vedro, v Melbourne nyní padají také silná slova v souvislosti s pozdními začátky nočních zápasů. Ve čtvrtek doplatila na neobvyklý čas utkání nasazená dvojka Uns Džábirová, která po porážce ve třísetovém duelu s Markétou Vondroušovou v útrobách stadionu kolabovala. Mnohem větší masakr však čekal veterána Andyho Murryho, jenž svůj velkolepý obrat proti Thanasi Kokkinakisovi dokončil až ve čtyři hodiny ráno tamního času.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Markéta Vondroušová vyprovodila z Australian Open světovou dvojkuVideo: sntv

 
Článek

Bývalá světová jednička a současný expert stanice Eurosport John McEnroe nad trendem „night session" nechápavě kroutí hlavou a nasazování utkání v tomto čase označil za šílené a absurdní.

„Stává se to zřídka, ale myslím, že by se to nemělo stávat vůbec. Je šílené, aby hráči na této úrovni, kdy je tolik v sázce, byli na kurtu ještě v tuhle hodinu. Je to absurdní. Jde sice o zápas, o němž budou lidé asi dlouho mluvit, ale ten pozdní konec zase výrazně ovlivňuje Andyho šance na to dál v turnaji postupovat," rozohnil se McEnroe po famózním Murrayho obratu.

„Vím, že nikdo úplně neplánoval, že to takhle skončí (ve 4 ráno), vstupuje do toho celá řada dalších faktorů jako délka předchozích zápasů a tak dále. To chápu. Ale jako sport si zkrátka nemůžeme dovolit v tomhle pokračovat. Hrají snad v NBA nebo na fotbalovém MS ve 4 ráno? Musí být daný nějaký bod, za který se už nepůjde," nabádal McEnroe.

Vondroušová sice skončila a o dvě a půl hodiny dříve než britský veterán, ale i jí přišel konec zápasu téměř v půl druhé ráno jako extrém.

„Není to dobré pro tělo. A myslím, že to ani není zdravé. Když k tomu ještě hrajete zápas na tři sety," povzdechla si česká tenistka na tiskové konferenci s tím, že celý týden je pro ni „bláznivý" už kvůli výkyvům počasí, kvůli nimž hráči a hráčky čelili nejistotě ohledně začátků jejich utkání.

Sama se ale s náročnými podmínkami srovnala mnohem lépe než světová dvojka, které se většinu zápasu nedařilo chytit správný rytmus. Kamery v zákulisí stadionu pak zachytily, jak Tunisanka po vyčerpávajícím duelu fyzicky kolabuje.

„I já jsem byla unavená. Ona ale podle mě také," dodala Vondroušová.

McEnroea ještě zvedl ze židle moment, kdy rozhodčí ve 3 hodiny ráno před pátým setem nepovolila Murraymu odejít na toaletu. „V tuhle hodinu a v této fázi zápasu, když se některému z kluků chce na záchod, tak se měli vykašlat na nějaká pravidla, vůbec nechápu, proč nemohl odejít," čertil se známý bouřlivák.

Reklama