Hlavní obsah

Odstup! Ne, budu bojovat, vzepřela se tenisová hvězdička. Co ji stálo zápas?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Všichni tenisoví fanoušci s napětím očekávají, kdy se překvapivé vítězce US Open z minulé sezony podaří opět navázat na svůj senzační triumf. Britka Emma Raducanuová je ale nechává stále čekat. Na Australian Open světová osmnáctka vypadla překvapivě už ve druhém kole s Černohorkou Darkou Koviničovou, která figuruje až na 98. místě žebříčku. Zápas ale hodně ovlivnilo nepříjemné zranění Britky, které radili, aby k duelu vůbec nenastupovala. Ona ale chtěla bojovat za každou cenu.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Britská tenistka Emma Raducanuová během lékařského ošetření.

Článek
Fotogalerie

Devatenáctiletá britská tenistka to nemá jednoduché. Od svého nečekaného triumfu na loňském US Open od ní všichni očekávají vítězství kamkoli přijede. Jinak tomu nebylo ani na Australian Open. V prvním kole si sice Raducanuová poradila s Američankou Stephensovou, Koviničová už ale byla nad její síly.

Do zápasu Britka vstoupila sebevědomě a uvolněně, soupeřce dokázala dvakrát sebrat podání a rychle vedla 3:0, jenže po pěti gamech si musela vyžádat delší medical timeout, aby si nechala ošetřit nepěkné puchýře na pravé ruce, se kterými se potýkala celý týden. Po ošetření bylo vidět, že nemůže pořádně uchopit raketu a možnosti odehrání forhendu jsou velmi omezené. Set nakonec ztratila poměrem 4:6.

Raducanuová se ale vzdát nehodlala. Zvládla přizpůsobit hru svému zranění, což ocenili i někteří komentátoři zápasu. „Vynikající improvizace. Každý takový zápas je pro ni důležitou zkušeností," uvedli. Druhou sadu Britka dokázala uhrát stejným poměrem, jakým ztratila předchozí.

Koviničová ale ucítila proti oslabené soupeřce šanci. Třetí set získala ve svůj prospěch a stala se první Černohorkou, která se dostala do třetího kola na grandslamovém turnaji. V něm se utká s čtrnáctou nasazenou Rumunkou Simonou Halepovou.

„Před zápasem mi říkali, abych vůbec nenastupovala, ale já chtěla hrát. Bojovala jsem tak tvrdě, abych sem mohla jet, takže jsem na kurtu chtěla nechat všechno," řekla zklamaná Raducanuová po zápase.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články