Hlavní obsah

Smutek české šampionky! Vím, že už toho nemám tolik před sebou, říká Kvitová

Aktualizováno

Rvala se o každý míč, přesto to nestačilo. Petra Kvitová se s letošním Australian Open loučí už ve druhém kole, když nestačila na výborně hrající Rumunku Soranu Cirsteaovou, které podlehla po setech 4:6, 6:1 a 1:6. Třicetiletá česká tenistka tak opouští Melbourne hodně zklamaná. "Vím, že už toho nemám zas tolik před sebou, možná to o to mrzí víc," připustila.

Sestřih zápasu 2. kola Australian Open Cirsteaová - KvitováVideo: sntv

 
Článek

Petra Kvitová před zápasem s 68. hráčkou světa Soranou Cirsteaovou, věděla, že jí nečeká nic jednoduchého. S Rumunkou měla sice pozitivní bilanci 5:2, výkony stejně staré soupeřky však dávaly tušit těžký boj.

A to se potvrdilo již v první sadě. Kvitová sice vedla 3:1, od té doby však přišla třikrát v řadě o podání a sadu ztratila 4:6. "Bohužel jsem nevyužila šance, což byl klíč k zápasu," řekla k úvodu utkání svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka.

Foto: Kelly Defina, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová a její reakce během zápasu na Australian Open.

Pokračování zápasu se však neslo jasně v režii rodačky z Bílovce, když druhý set ovládla suverénně 6:1.

Rozhodující momenty zápasu však patřil rodačce z Bukurešti, která favorizovanou Češku nechala v rozhodující sadě také uhrát jen jeden game a po dvou hodinách a pěti minutách mohla slavit postup do třetího kola.

A zklamání osmé hráčky světa bylo po zápase evidentní. "Jsem vnitřně smutná. Nechtěla jsem opustit grandslam takhle brzo, ale bohužel se to stane," řekla Radiožurnálu.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka dobře ví, že možností na zisk třetího grandslamu v kariéře už tolik nebude. "Nezbývá mi nic jiného, než koukat dopředu. Vím, že už toho nemám zas tolik před sebou, možná to o to mrzí víc, ale doufám, že budu mít větší chuť a šťávu se zmáčknout," dodala Kvitová.

Pomstít slavnou krajanku bude mít ve třetím kole možnost Markéta Vondroušová, která po bezproblémovém vítězství nad kvalifikantkou Marinovou vyzve právě Cirsteaovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: