Hlavní obsah

Žaloba a tučné odškodnění! Drama kolem Djokoviče nekončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolem prvního grandslamového turnaje letošní sezony bylo rušno již dlouho před jeho začátkem hlavně díky kauze srbského tenisty Novaka Djokoviče a jeho (ne)účasti na turnaji. Teď zhruba ve čtvrtině Australian Open se opět řeší nové skutečnosti v jeho případu. Britská média totiž uvádějí, že se světová jednička rozhodla žalovat australskou vládu a požadovat odškodnění v přepočtu několika desítek milionů korun.

Tenista Novak Djokovič odjždí z hotelu k souduVideo: Reuters

 
Článek

Djokovič byl v neděli deportován z Austrálie poté, co prohrál odvolací soud v případu zrušení jeho víz, která mu měla umožnit setrvat v zemi a účastnit se Australian Open, i když není očkovaný proti koronaviru. Během celé ságy byl několik dní ubytován v detenčním hotelu.

Zdroj blízký jeho agentovi uvedl, že je dobře známo, že Djokovič a jeho rodina mají pocit, že se tam s ním nezacházelo dobře. „Hotel byl plný blech a červů. Byl držen prakticky jako vězeň," řekla Djokovičova matka.

Devítinásobný vítěz úvodního grandslamu roku prý nyní uvažuje, že podá žalobu na australskou vládu za špatné zacházení a bude požadovat odškodné ve výši více než čtyř milionů dolarů, která zahrnuje i tzv. prize money, které by získal v případě obhajoby titulu.

Novak Djokovič přiletěl do Bělehradu, na letišti ho čekali fanoušciVideo: Reuters

Právník Toma Fila řekl, že „Austrálie ukázala svůj sadismus a Novak by měl podat žalobu." Podle něj s tenistou bylo zacházeno jako s migrantem z Afriky, který do země přijel na gumovém člunu.

Srbský tenista je aktuálně doma v Bělehradě, kde ho na letišti vítalo několik desítek příznivců. Djokovič jim ale proklouzl bočním východem a od svého návratu nekomunikuje s médii.

Djokovič je aktuálně v Černé Hoře, kde byl spatřen fanoušky.

Novak Djokovič odcestoval do Černé HoryVideo: Reuters

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články