Hlavní obsah

Berdych ve finále v Bastadu prohrál s Robredem

PRAHA

Český tenista Tomáš Berdych prohrál ve finále turnaje ve švédském Bastadu s Tommy Robredem ve dvou setech. Španělskému hráči podlehl na antuce s výsledkem 4:6 a 1:6. Berdych tak nedosáhl na svůj čtvrtý titul v kariéře.

Článek

Berdych se poprvé v této sezóně dostal do finále, ale zápas s Robredem se pro něj nevyvíjel dobře, když si za stavu 3:3 v úvodním setu nechal ošetřovat pravé koleno. Pak už se mu nedařilo na servisu. Celkem pětkrát ztratil podání, a i když se mu povedlo proměnit jeden z pěti brejkbolů, jasné porážce to nezabránilo.

Robredo tak získal první letošní titul a celkem sedmý v kariéře. V Bastadu triumfoval podruhé, před dvěma lety tam ve finále porazil Rusa Nikolaje Davyděnka. "Letos jsem nehrál na začátku sezóny moc dobře, takže si myslím, že tohle vítězství je důležitější," řekl šestadvacetiletý Španěl. "Měl jsem taky trochu štěstí, protože si Tomáš Berdych poranil koleno," dodal.

Dvaadvacetiletý svěřenec Jaroslava Navrátila na podniku s dotací 353 450 eur dopadl stejně jako v roce 2005. Tehdy Berdych rovněž prohrál ve finále, tenkrát s antukovým suverénem Rafaelem Nadalem ze Španělska.

Levinský získal titul v Gstaadu 

Český deblista Jaroslav Levinský získal turnajový titul v Gstaadu, kde hrál společně se Slovákem Františkem Poláškem. Ve finále zdolali až po velkém boji domácí dvojici Stanislas Wawrinka, Stephane Bohli 11:9 v rozhodujícím super tie-breaku. Ve finále dvouhry získal svůj první titul v kariéře Rumun Viktor Hanescu, který nedal šanci sedmému nasazenému Igoru Andrejevovi z Ruska.

Překvapivým finalistou tenisového turnaje v Newportu se stal Ind Prakaš Amritraž. Ten se do hlavní soutěže dostal až díky divoké kartě od pořadatelů, po semifinálovém vítězství nad Kanaďanem Frankem Dancevicem 7:6, 4:6 a 6:3 bude hrát nyní o titul. V neděli jej vyzve obhájce loňského prvenství Francouz Fabrice Santoro.

Pokud by se Amritražovi podařilo vyhrát svůj premiérový turnajový titul, napodobil by svého otce Vijaye, jenž v Newportu kraloval v minulosti třikrát. Jedinou další dvojicí otce a syna, kteří mají na svém kontě výhru na podniku ATP jsou Phil a Taylor Dentové.

Ve Stuttgartu se radoval Del Porto

Vítězem tenisového turnaje mužů ve Stuttgartu se stal Argentinec Juan Martin Del Potro. Pětašedesátý hráč světa si ve finále antukového podniku s dotací 568 tisíc eur poradil s druhým nasazeným Richardem Gasquetem z Francie po setech 6:4 a 7:5 a radoval se ze svého prvního titulu v kariéře.

Devatenáctiletý Argentinec tak dosáhl největšího úspěchu v kariéře, když dosud došel nejdále na turnaji v Hertogenboschi, kde letos hrál v semifinále. O jeho vítězství v dnešním vyrovnaném utkání rozhodlo, že si Francouz nedokázal v klíčových okamžicích udržet servis.

Santoro v Newportu obhájil titul

Francouzský tenista Fabrice Santoro obhájil titul z travnatého turnaje v Newportu. Ve finále přehrál překvapení turnaje Inda Prakaše Amritraže 6:3 a 7:5. Pro pětatřicetiletého veterána to byl šestý singlový triumf v kariéře.

Amritražovi, který se do Newportu jako 305. hráč světa dostal díky divoké kartě od pořadatelů, se tak nepodařilo vyhrát svůj premiérový titul. Tím by napodobil svého otce Vijaye, jenž v Newportu kraloval v minulosti třikrát.

GSTAAD
Dvouhra - semifinále:
Andrejev (7-Rus.) - García-Lopez (Šp.) 7:6 (7:2), 5:7, 7:6 (7:5).
Dvouhra - finále:
Hanescu (Rum.) - Andrejev (7-Rus.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Levinský, Polášek (4-ČR/SR) - Wawrinka, Bohli (Švýc.) 3:6, 6:2, 11:9.
NEWPORT
Dvouhra - semifinále:
Amritraž (Ind.) - Dancevic (7-Kan.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3.
BASTAD
Dvouhra - finále:
Robredo (Špa.) - Berdych (ČR) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Björkman, Söderling (Švéd.) - Brunström, Rojer (Švéd./Niz. Antily) 6:2, 6:2.
STUTTGART
Dvouhra - finále:
Del Potro (Arg.) - Gasquet (2-Fr.) 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
Kas, Kohlschreiber (4-Něm.) - Berrer, Zverev (Něm.) 6:3, 6:4.
NEWPORT
Dvouhra - finále:
Santoro (2-Fr.) - Amritraž (Ind.) 6:3, 7:5.

Reklama

Související témata: