Hlavní obsah

České tenistky dobývají svět, útočí na historický výsledek!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdálo se to jako sci-fi. Aby se na závěrečném tenisovém Turnaji mistryň objevila mezi osmičkou nejlepších singlistek sezony hned trojice z jedné země, tomu nevěřili ani největší tenisoví odborníci. Přesně to se však za tři měsíce může stát. Pokud by se totiž právě nyní uzavírala soupiska, v čínském Ču-chaj, kde se turnaj na konci října uskuteční, by se v singlové soutěži objevily hned tři české hráčky.

Neviděla na oči skrz slzy. Jak prožívala vítězné tažení Markéty Vondroušové její maminka? Video: Sport.cz

 
Článek

Když se v loňském roce konal v americkém Fort Worth ve více než komorních podmínkách poslední ročník Turnaje mistryň, česká vlaječka ve dvouhrách chyběla. Pověst tenisové velmoci tak zachraňovaly ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které turnaj ovládly.

Letos však může být všechno jinak. Mezi vyvolenými se může objevit trojice Markéta Vondroušová, Petra Kvitová a Karolína Muchová. Všechny tři slečny se v současné době vejdou mezi osm hvězd, které v letošní sezoně zatím předvádějí nejlepší výkony.

O jak významný počin by se jednalo, potvrzují i slova bývalé trenérky Karolíny Plíškové Australanky Rennae Stubbbsové. „Česká republika je nejlepší ženská tenisová země, kterou jsme kdy mohli vidět! Když se zamyslíme nad počtem obyvatel a velikostí, je neskutečné, kolik hráček vyprodukovali."

Jaké tetování? Nechci, aby měl nějakou kravinu, trenér je z toho vyděšenej, práskla Markéta VondroušováVideo: Sport.cz

Český tenis se dvěma účastnicemi na závěrečném podniku sezony mohl ve dvouhře pochlubit v sezonách 2018 i 2019, ve kterých se představily Petra Kvitová a Karolína Plíšková. To vše může být letos překonáno.

Jistotu účasti na Masters už mají ve skvělé formě hrající Běloruska Aryna Sabalenková a úřadující světová jednička Polka Iga Swiateková. Velmi blízko je i třetí Kazaška Elena Rybakinová. Čtvrté místo patří americké jedničce Jessice Pegulaové.

Fantastická wimbledonská jízda za titulem, ale třeba i semifinálová účast v Linci zajistily pátou příčku Markétě Vondroušové. Až za ní je její finálová vyzývatelka z All England Clubu Ons Džábirová. Sedmé místo drží nestárnoucí legenda českého tenisu Petra Kvitová, která se letos blýskla triumfy v Miami a Berlíně. Mezi nejlepších osm by se pak vtěsnala i Karolína Muchová, která pro změnu šokovala svět bílého sportu postupem do finále French Open.

Barbora Strýcová prozradila, že zatím nemá trofej z Wimbledonu, a že před finále celé dopoledne probrečelaVideo: Sport.cz

A tím to nekončí. Mezi osmičku nejlepších deblových párů by se nominovaly i obhájkyně titulu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, teoreticky by si v Číně mohla zahrát i Barbora Strýcová, která spolu s Tchajwankou Sie šu-wej ovládly Wimbledon, česká tenistka však již dopředu avizovala, že se s kariérou rozloučí na US Open.

Z českých tenistek by reálně o účast na Turnaji mistryň mohla ještě zabojovat Barbora Krejčíková, které patří v žebříčku Race jedenácté místo.

Žebříček pro Turnaj mistryň (race)
POŘADÍJMÉNOBODY
1.Sabalenková (Běl.)6455
2.Šwiateková (Pol.)5685
3.Rybakinová (Kaz.)4891
4.Pegulaová (USA)2975
5.VONDROUŠOVÁ (ČR)2936
6.Džábirová (Tun.)2781
7.KVITOVÁ (ČR)2355
8.MUCHOVÁ (ČR)2150
...11.KREJČÍKOVÁ (ČR)1991

Reklama

  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová