Hlavní obsah

Chardy vyhrál teprve počtvrté, ale porazil světovou sedmičku

PAŘÍŽ

Do čtvrtečního utkání se sedmým hráčem světového žebříčku Davidem Nalbandianem vyhrál Jeremy Chardy jen tři zápasy na okruhu ATP. Tentokrát si ale neznámý francouzský tenista na Roland Garros na argentinského favorita vyšlápl a po pětisetové bitvě ho nečekaně poslal domů. První dva sety přitom domácí tenista startující na divokou kartu prohrál a zdálo se, že se rychle vrátí na challengery.

Článek

Pak ale předvedl skvělý obrat. "Ani na chvíli jsem nepomyslel, že bych měl prohrát. Řekl jsem si 'Pojď si pro to' a pak jsem byl naprosto uvolněný. Je to úžasné. Prohrával jsem 0:2 a v dalších dvou setech jsem hrál neuvěřitelně," zářil radostí jednadvacetiletý Francouz.

Vítěz wimbledonské juniorky z roku 2005 hrál vůbec první pětisetový zápas a v závěru už cítil únavu. "V polovině čtvrtého setu jsem začal mít lehké křeče. Řekl jsem si, že nemám co ztratit, že ho musím dostat k síti a přinutit ho chybovat," vyprávěl.

V pátém setu však Chardy nakonec vydoloval dost sil na to, aby nepříznivý stav 0:2 otočil na 6:2 ve svůj prospěch. "Jsem tak šťastný, že jsem byl schopen dohrát ten zápas bez velkých fyzických problémů," dodal 145. hráč světa, kterého nyní čeká Rus Dmitrij Tursunov.

Reklama