Hlavní obsah

Tenisty USA povede v Davis Cupu jako kapitán Bob Bryan

Novým kapitánem americké daviscupové reprezentace se stal bývalý špičkový deblista Bob Bryan. Vítěz 16 grandslamů v mužské čtyřhře a sedmi v mixu nahradil ve funkci Mardyho Fishe, který v lednu skončil po čtyřech letech. Na lavičce ho zastoupil už loni v září ve Skotsku, kam Fish nemohl odcestovat kvůli nákaze koronavirem. Bryana jmenovala v pondělí do funkce americká tenisová asociace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Davisův pohár - ilustrační foto

Článek

"Jsem nesmírně poctěn touhle příležitostí a ohromně se těším na spolupráci s hráči a celým týmem," uvedl v prohlášení čtyřiačtyřicetiletý Bryan, který tvořil elitní tenisový pár se svým dvojčetem Mikem.

Kromě 119 deblových titulů na okruhu ATP a olympijského zlata získal Bryan i Davis Cup. V roce 2007 vybojovali s bratrem ve finále proti Rusku rozhodující bod. V týmové soutěži vyhráli 25 z 30 zápasů.

Loni v listopadu dostali Bob Bryan, jenž byl v té době trenérem daviscupového mužstvu, a Fish od Mezinárodní jednotky pro bezúhonnost tenisu (ITIA) pokutu 10 tisíc dolarů a podmíněný zákaz činnosti na čtyři měsíce za propagaci sázení na sociálních sítích. "Nikdy jsem na sport nesázel a porušil jsem nové pravidlo ITIA. Nebylo moc jasné, jaký dopad to bude mít na mé šance být kapitánem, ale teď je to za mnou a jsem rád," řekl Bryan.

Reklama

Související témata: