Hlavní obsah

Djokovič - Čorič 6:3, 6:4Djolovič má další titul, mladá Ukrajinka Jastremská zase premiérový

Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič korunoval návrat na druhé místo žebříčku ATP ziskem titulu na turnaji v Šanghaji. Chorvata Bornu Čoriče zdolal 6:3, 6:4. Titul v ženské dvouhře na turnaji v Hongkongu vybojovala ukrajinská tenistka Dajana Jastremská, která při své finálové premiéře zdolala šestou nasazenou Číňanku Wang Čchiang 6:2, 6:1.

Foto: Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič se raduje z triumfu ve finále turnaje ATP v Šanghaji.

Článek

Jednatřicetiletému Djokovičovi k sesazení Švýcara Federera z druhého místa pořadí ATP stačil postup do finále. O deset let mladšímu Čoričovi dnes nedal šanci, po hodině a 36 minutách proměnil čtvrtý mečbol a potvrdil, že je po zranění lokte a nejistých výkonech z úvodu sezony definitivně zpět v někdejší formě.

Vítěz posledních dvou grandslamových turnajů Wimbledonu a US Open prodloužil v Šanghaji svou vítěznou sérii na 18 zápasů a získal 72. titul v kariéře. Na turnajích Masters posbíral už 32 trofejí a jeden triumf mu schází na rekordmana Španěla Rafaela Nadala. Ve světovém žebříčku na něj ztrácí pouze 35 bodů.

"Je to fenomenální. Jsem na to velice pyšný," řekl Djokovič po zápase. "Poslední tři čtyři měsíce pro mne byly úžasné. V mojí hře nebylo moc nedostatků, zvlášť tento týden. Všechno perfektně zapadalo," dodal bývalý první hráč světa.

Na turnajích Masters posbíral už 32 trofejí a jeden triumf mu schází na rekordmana Španěla Rafaela Nadala. Ve světovém žebříčku na něj ztrácí pouze 35 bodů.

Jastremská vládla v Honkgongu

Finalistka wimbledonské juniorky z roku 2016 vstupovala do turnaje jako 102. hráčka světového žebříčku. Ziskem titulu si výrazně vylepší dosavadní maximum, kterým bylo 96. místo z letošního září. V novém vydání pořadí WTA se posune do poloviny sedmé desítky.

Šestadvacetiletou soupeřku Jastremská porazila hladce za 66 minut. Wang Čchiang za sebou měla náročný sobotní program, v němž nejprve dohrávala odložené čtvrtfinále s první nasazenou Elinou Svitolinovou z Ukrajiny a pak dvě hodiny a 42 minut bojovala o postup do finále s bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. O třetí titul v sezoně i kariéře dnes usilovala marně.

Giorgiová získala v Linci druhý titul v kariéře

Italka Camila Giorgiová získala v Linci po tříleté pauze druhý titul v kariéře. Turnajová pětka porazila ve finále Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou za necelou hodinu hladce 6:3, 6:1 a navázala na premiérový triumf z Hertogenbosche z roku 2015.

Šestadvacetiletá Giorgiová uspěla v Linci na druhý pokus. V roce 2014 hrála v Rakousku finále poprvé, tehdy ale nestačila na Karolínu Plíškovou. Tentokrát nedala Alexandrovové, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace a v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, šanci. Za vítězství obdržela šek na 43 tisíc dolarů.

ŠNGHAJ (tvrdý povrch, dotace 7 086 700 dolarů):
Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Čorič (13-Chorv.) 6:3, 6:4
Čtyřhra - finále:
Kubot, Melo (3-Pol./Braz.) - J. Murray, Soares (6-Brit./Braz.) 6:4, 6:2
HONGKONG (tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Jastremská (Ukr.) - Wang Čchiang (6-Čína) 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Stosurová, Čang Šuaj (Austr./Čína) - Aojamaová, Marozavová (4-Jap./Běl.) 6:4, 6:4
LINEC (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Giorgiová (5-It.) - Alexandrovová (Rus.) 6:3, 6:1.

Reklama