Hlavní obsah

Je to normální?! Šampion French Open vyjel na sudího kvůli pití, pak se musel pakovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka se navzdory přibývajícímu věku a zdravotním komplikacím stále snaží bojovat o návrat na tenisové výsluní. Jenže hned na úvod French Open vyprovodil někdejšího vítěze turnaje domácí držitel divoké karty Corentin Moutet. 37letý Švýcar se tak letos v Paříži zapsal do povědomí především bizarním výstupem s umpirovým rozhodčím.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Stan Wawrinka úvod French Open nezvládl.

Článek

Wawrinka se letos vrátil na kurty po více než roční pauze zaviněné operací nohy. Na nedávném Masters v Římě se probojoval dokonce do osmifinále, v němž prohrál s Novakem Djokovičem. Jenže v Římě se znovu zranil a musel tak vynechat svůj oblíbený turnaj v Ženevě.

Do grandslamu v Paříži se stihl dát alespoň natolik do pořádku, aby mohl nastoupit do prvního kola, v němž měl však viditelně do své optimální formy daleko.

Byla na něm znát podrážděnost, která vybublala stížností, na „mrazivě chladnou" vodu v lahvích s pitím, které hráč nafasoval. Do ostřejší konverzace se pustil v závěru třetího setu.

„Tohle na grandslamu není normální," stěžoval si Švýcar u sudího.

„Je tohle normální? Fakt si myslíš, že je to normální? Takže někoho už konečně zavolej. Už to trvá tři střídání stran. Žádal jsem o vodu, která nebude tak příšerně ledová. Protože tohle není dobré. Jste na French Open a nemůžete dostat ani normální vodu. Fakt ti to přijde normální?" rozčiloval se Wawrinka.

Třetí set nakonec v tie breaku prohrál, stejně jako celý zápas (6:2, 3:6, 6:7, 3:6).

Reklama

Související témata: