Hlavní obsah

Kája proti Káje. Pála vyhlíží v Glasgowě zbytek týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohromadě zatím nemá ani polovinu týmu, před začátkem finálového turnaje Billie Jean King Cupu ale kapitán Petr Pála neztrácí optimismus. V pátek do dějiště neoficiálního mistrovství světa ženských tenisových týmů přiletěla Karolína Muchová, o den později dorazila Karolína Plíšková. Na další tři hráčky se čeká.

Karolína Plíšková na archivním snímku

Článek

Markéta Vondroušová totiž získávala po návratu na kurty větší pohodu ve Shrewsbury, kde získala titul ve dvouhře a probojovala se s Miriam Kolodziejovou i do finále deblu. „Dorazí za námi v pondělí vlakem," prozradil Pála, který je rád, že má bývalá hráčka z top 20 po zranění zase trochu víc zápasové praxe.

Otázkou zatím je, kdy se k týmu připojí deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, které jsou na Turnaji mistryň v Texasu. „Nejpozdější termín jejich příletu je ve středu v jedenáct hodin," řekl kapitán. Ve čtvrtek pak na Češky čeká ve skupině Polsko, o den později silné USA.

Muchová s Plíškovou tak mají nejvíc času na přivyknutí podmínkám, v neděli si proti sobě 'Kája proti Káje' už také tréninkově zahrály. „Hala je krásná. A povrch by nám měl taky vyhovovat. Zatím je na něm nátěr, který ty údery, pokud se netrefí čistě, trochu zadrhává. Ale ono se to ještě ošoupe," ví ze zkušenosti kapitán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Muchová.

V neděli byl na programu i slavnostní banket, v plánu je také setkání s Billie Jean Kingovou, na tradiční společnou večeři kompletního týmu v některé ze skotských restaurací ale ještě před začátkem turnaje z časových důvodů asi nedojde.

„Ale už jsme byli v restauraci, která se v překladu jmenuje Chatrč. A tam to bylo výborné. Myslím, že si holky bez problémů vyberou," řekl Pála.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík