Hlavní obsah

Mladíček Alcaraz byl po velkém triumfu nervózní z krále, rozplakal kouče

S velkým klidem si došel tenista Carlos Alcaraz v Miami pro největší titul v kariéře. Osmnáctiletý španělský mladík znervózněl až při blahopřání od krále Felipeho. Nedělní úspěch měl i smutný podtext, po výhře Alcaraz uctil památku zesnulého otce svého kouče Juana Carlose Ferrera.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Carlos Alcaraz po výhře v Miami.

Článek

Alcaraz porazil ve finále Nora Caspera Ruuda ve dvou setech a poprvé vyhrál turnaj kategorie Masters. Stal se nejmladším vítězem prestižního turnaje v Miami a prvním španělským. I proto mu gratuloval král. "Je úžasné volat si s králem, to nečekáte. Byl jsem při telefonátu nervóznější než při utkání," přiznal Alcaraz.

Většinu turnaje hrál Alcaraz bez trenéra. Ferrerovi totiž náhle zemřel v druhé půlce března otec. Vítěz French Open z roku 2003 Ferrero přiletěl až večer před finále a Alcaraz měl z toho obrovskou radost. Ihned po proměněném mečbolu spěchal do lóže a Ferrera objal. "Eduardo bude navždy s námi," napsal pak na kameru.

"Děkuji svému týmu a jsem rád, že tady mám svého otce a můžu s ním sdílet radost," řekl Alcaraz v rozhovoru na kurtu a kouče rozplakal: "Pro Carlose je to těžké. Byl jsem překvapen, že přijel. Moc mu děkuju, že byl se mnou v tak důležitém momentu mé kariéry, a i s ním slavím, protože to je můj největší úspěch."

Reklama

Související témata: