Hlavní obsah

Nosková po prohraném finále v slzách: Přijde mi, že to na mě všechno nějak dolehlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavu po boji schovala do ručníku. Osmnáctiletá česká tenistka Linda Nosková byla po prohraném duelu ve finále Livesport Prague Open ve Stromovce velmi zklamaná, nechtěla se však vymlouvat na počasí nebo na to, že japonská soupeřka Nao Hibinová byla rozehraná z dohrávky svého semifinále.

Zklámání, slzy. Ve finále na mě všechno dolehlo včetně počasí, přiznala po prohře Linda Nosková.Video: Sport.cz

 
Článek

Noskové se nepodařilo získat první titul na okruhu WTA, i přes slibný start talentovaná tenistka podlehla  4:6, 1:6. „Slzy samozřejmě byly, není to úplně lehký prohrát ve finále," soukala ze sebe na tiskové konferenci mladinká tenistka. Sama Nosková uznala, že na ni dolehla tíha okamžiku. „Přijde mi, že to všechno na mě nějak dolehlo. Už vlastně včera jsem nevěděla, s kým budu hrát. To počasí dneska zase nebylo úplně nejpříjemnější, ještě vítr, kterej úplně nemám v lásce," hodnotila Nosková zápas i události jemu předcházející.

Přitom začátek zápasu se rodačce ze Vsetína povedl nad míru, když Japonku dokázala brejknout a vedla 3:0 na gemy. „Začala jsem fajn, ale potom jsem se zastavila, soupeřka začala hrát nepříjemně a furt do toho chodila i přes ten vítr. Já jsem netrefovala ty spoty, které jsem chtěla, které bych normálně trefovala, takže tam jsem začala mít problém," řekla 71. hráčka světa.

Hibinová, která se nachází na 136. místě žebříčku WTA, měla výhodu v tom, že se její semifinále dohrávalo dnes a do zápasu s Noskovou už nešla úplně za studena. „Přišla už rozehraná, protože hrála 15 minut předtím, takže je možný, že měla trochu lepší přípravu než já, stejně jsem ale já začala lépe, takže potom už to bylo spíše mojí chybou než to, že jsem mohla nebo nemohla být lépe připravená," nechtěla se Nosková vymlouvat na nerovné podmínky.

Stále teprve osmnáctiletá tenistka v únoru tohoto roku byla dokonce už v top padesátce žebříčku, což je v takto nízkém věku úctyhodný počin. „Doufám, že to (postavení v žebříčku WTA) směřuje nahoru, někdy jsou to takové kličky nahoru a dolů, ale to je součástí tenisu, takže i na takovéhle prohry si musím zvykat a příště to odehrát lépe," zhodnotila Nosková svůj prozatímní rok.

Reklama

Související témata:
  7 : 6, 6 : 3 Cirsteaová - Vondroušová 7 : 6, 6 : 3 konec
20240511T17 : 15:00+0200
Cirsteaová vs. Vondroušová
Cirsteaová vs. Vondroušová
Cirsteaová
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.