Hlavní obsah

Noskovou přepadl smutek. Nebyla jsem stoprocentní, neztížila jsem jí to, litovala ztracené šance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebylo jí do řeči. Anglická část tiskovky Lindy Noskové po úvodním čtvrtfinále ženské dvouhry Australian Open se tak smrskla na pět minut, během nichž 19letá tenistka smutně rozebírala svou porážku 3:6, 4:6 s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou. Taková příležitost se nemusí nějakou dobu opakovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále Australian Open ze zápasu Nosková-JastremskáVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Právě teď mám negativní, smutné pocity,“ líčila Nosková. „O celé téhle zkušenosti budu přemýšlet asi až za pár dnů. Výborné dva turnaje, ale musím pokračovat dál.“

Do Austrálie si svěřenka trenérského tandemu Tomáš Krupa, David Kotyza přivezla solidní formu, což se projevilo už postupem do semifinále v Brisbane a  v Melbourne pak výhrou nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou i premiérovým průlomem mezi nejlepší osm hráček grandslamu. Další krok už ale Nosková nebyla schopna udělat.

„Ve srovnání s jinými dny bylo vedro. Balony lítaly a ona hrála hodně rychle. Cítila jsem, že nejsem stoprocentní. Možná to bylo i tím, že jsem vlastně nehrála předchozí zápas. Měla jsem dva dny volno, dá se říct,“ přemítala česká tenistka.

V osmifinále jí totiž další ukrajinská soupeřka Elina Svitolinová vzdala kvůli zranění už po třech gamech. Ušetřené síly takovou roli nehrály.

„Ona celou dobu utkání kontrolovala. To jsem nechtěla, ale nemohla jsem s tím moc dělat,“ povzdechla si Nosková. Za stavu 3:4 a 30:15 v první sadě měla při smeči odkrytý skoro celý kurt, ale Ukrajinka úder české soupeřky vystihla a po gamu si vzala i celý set. Ve druhé sadě rozhodlo ztracené podání Noskové v sedmé hře. Jastremská ale po celý zápas působila energičtěji, byla rychlejší, přesnější.

„Čekala jsem těžký zápas, ale nebyla jsem schopna předvést, co dokážu. Nechci říct, že to pro ni bylo lehké, ale nedávala jsem moc winnerů (6), ani es (4). Moc jsem si nepomohla a neztížila jsem jí to,“ tvrdila Nosková.

Cesta (možná až do finále) se přitom po výhře nad Šwiatekovou zdála v Melbourne otevřená. „Obzvlášť v ženském tenise je na grandslamech hodně překvapení. Pokud na nich někdo, včetně mě, dokáže hrát svůj nejlepší tenis, může porazit hodně hráček. Ale některé dny jsou dobré, některé horší. A já nehrála to nejlepší, to se stává,“ litovala Nosková.

Australská mise jí každopádně zajistila posun o 20 míst ve světovém žebříčku na 30. pozici. Už se od ní bude čekat daleko víc. „Snažím se stále najít, co mám dělat, abych si udržela úroveň výkonů. Musím být připravena na každý turnaj. Fyzicky i mentálně.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.