Hlavní obsah

Potlesk a úsměvy, Štvanice vítala wimbledonskou šampionku!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražský tenisový svatostánek Štvanice byl v úterý svědkem obrovské slávy. Do svého domovského klubu I.ČLTK se vrátila s trofejí pro wimbledonskou šampionku Markéta Vondroušová. „Je to ten nejhezčí dárek ke 130. výročí založení klubu, které zanedlouho slavíme,“ poznamenal manažer Vladislav Šavrda. Vítězce pustili během slávy také závěrečný míček zápasu. "Takhle s komentářem jsem to ještě neslyšela," usmála se Vondroušová a přiznala, že závěr utkání viděla už čtyřikrát.

Poslední dny mám v úplné mlze, přiznává šampionka Markéta Vondroušová. Trofej bude asi v ložniciVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyřiadvacetiletá tenistka až do letoška vyhrála ve dvouhře v All England Clubu jediný zápas, ale tentokrát se rozehrála k úžasným výkonům a jako první v Open éře od roku 1968 vyhrála travnatý grandslam jako nenasazená hráčka, která do něj vstupovala ze 42. pozice. A k trofeji došla i přes pět nasazených soupeřek, včetně tuniské šestky Uns Džábirové ve finále.

"To, že jsem to ustála v hlavě bylo super. Ty dva týdny jsou opravdu náročné a zápasů je strašně moc. V pozdějších kolech už je toho hodně, ale překvapilo mě, jak jsem to zvládla dohrát," líčila Vondroušová, která je nově desátou hráčkou světového žebříčku. "Pro všechny, co začínají s tenisem, je to meta. Je to pro mě i velká výhoda," dodala wimbledonská šampionka, která dostala kytici. Puget měl šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka připravený i pro maminku šampionky Jindřišku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Markéta Vondroušová po návratu do Česka po vítězství na slavném Wimbledonu rozdávala úsměvy.

Vysoko, na páté místo, se posunula Vondroušová i v pořadí pro Turnaj mistryň, který se koná  na závěr sezony v čínském Šen-čenu. Na postupových místech jsou navíc i sedmá Karolína Muchová a osmá Petra Kvitová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Markéta Vondroušová s trofejí za vítězství ve Wimbledonu.

"Ještě je dost času a pořád i dost holek, které na to můžou útočit taky," upozornila Vondroušová.

Rodačka ze Sokolova hraje v I. ČLTK od svých 15 let. Už v té době se velkého talentu českého tenisu ujal legendární daviscupový reprezentant Jiří Hřebec, který je mentorem a dlouhodobým trenérem aktuální české dvojky, jíž jako kouč na turnajích doprovází Jan Hernych.

Vondroušovou už na Štvanici vítali s fanfárami po velkých turnajích dvakrát. V roce 2019 po Roland Garros, kde došla až do finále proti Australance Ashleigh Bartyové, i o dva roky později, když přivezla stříbrnou olympijskou medaili z Tokia. Letošní návrat domů je pro ale pro českou grandslamovou vítězku ten zdaleka nejveselejší.

"Dvouletá periodicita Markétiných úspěchů je zajímavá. Ale přeju jí, ať se tu příště sejdeme třeba i dřív," prohlásil Šavrda.

Reklama

Související témata: