Hlavní obsah

Tribuny na tenisovém turnaji WTA v Praze pojmou 2700 fanoušků

Přes dva tisíce fanoušků pojmou tribuny na tenisovém turnaji Livesport Prague Open, který se uskuteční příští týden v areálu Sparty. Účast v hlavní soutěži WTA má jistou sedm českých hráček v čele s úřadující šampionkou Barborou Krejčíkovou, další čtyři o ní zabojují v kvalifikaci. Ze zahraničních hvězd přijede druhá hráčka světa Anett Kontaveitová z Estonska nebo olympijská vítězka z Tokia Švýcarka Belinda Bencicová. Turnaj se odehraje na tvrdém povrchu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

"Jsem rád, že se po dvou covidových letech diváci v Praze mohou přijít podívat na světový ženský tenis. Kapacita tribun na centrálním kurtu bude přibližně 2200 osob. Vedle v areálu Tatranu bude navíc tribuna pro 500 lidí," řekl dnes novinářům ředitel turnaje Miroslav Malý.

Turnaj v areálu Sparty se koná od roku 2010, součástí WTA je již sedm let. Vedle Krejčíkové mají účast v hlavní soutěži jistou také Petra Kvitová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Marie Bouzková nebo poslední juniorské vítězky Roland Garros Linda Nosková a Lucie Havlíčková. V kvalifikaci o ní zabojují Dominika Šálková, Barbora Palicová, Nikola Bartůňková a Miriam Kolodziejová.

"Ze zahraničních jmen máme v listině Belindu Bencicovou, Anett Kontaveitovou, Jekatěrinu Alexandrovovou, Elise Mertensovou, Alizé Cornetovou nebo Magdu Linetteovou," řekl Malý.

K atraktivní zahraniční účasti pomohl i fakt, že se turnaj odehraje na tvrdém povrchu, který může pomoci hráčkám v přípravě na další část sezony. "Veškeré turnaje po Wimbledonu jsou buď na antuce nebo trávě. My jsme ale v Evropě jediní v kalendáři, kteří odehrají turnaj na tvrdém povrchu. Pro evropské hráčky je tedy komfortnější zahájit přechod před turnaji v Americe tady," podotkl Malý.

Vstupenky jsou k dispozici v síti TicketPortal. Během úvodní části turnaje mohou fanoušci volně přecházet po tribunách, pro semifinále a finále jsou k dispozici lístky pouze na konkrétní místo. "Pro diváky jsme zajistili i MHD z metra Nádraží Holešovice až do areálu," dodal Malý.

Turnaj Livesport Prague Open se uskuteční od 25. do 31. července. Kvalifikační duely jsou v plánu tuto sobotu a neděli.

Reklama

Související témata: