Hlavní obsah

Děkuji všem, kteří mi nevěřili, přilévali jste olej do ohně, vzkázala odpůrcům nová vítězka US Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když odpálila svoji poslední vítěznou bekhendovou ránu, radostí ulehla na tenisový kurt. Americká tenistka Cori Gauffová ve svých devatenácti letech dokázala získat svůj první tenisový grandslam, když ovládla domácí US Open. Po finálovém zápase s Běloruskou Arynou Sabalenkovou se mimo jiné vyjádřila ke svým odpůrcům.

Foto: Mike Segar, Reuters

Americká vítězka US Open Cori Gauffová.

Článek

„Abych byla upřímná, děkuji všem, kteří jste mi nevěřili,“ otevřela na ceremoniálu toto téma před fanoušky na stadioně Arthura Ashe. Poté pokračovala. „Asi před měsícem jsem vyhrála turnaj kategorie 500 a lidé říkali, abych toho nechala. Před dvěma týdny jsem vyhrála tisícovku a lidé říkali, že to bylo nejvíc, čeho jsem mohla dosáhnout. A teď jsem tu s touhle trofejí,“ zmínila šťastná americká šampionka. Stadion ji za to ocenil velkým aplausem.

„Snažila jsem se to vše vzít s grácií a odehrát celý turnaj co nejlépe. Všichni ti, kteří si mysleli, že lejou do mého ohně jen vodu, naopak přidávali svými názory olej. A myslím, že můj plamen teď plane velmi jasně,“ doplnila směrem k odpůrcům.

Vyjádřila se však i ke svým podporovatelům, kterým poděkovala. A v první řadě zmínila bez velkého překvapení své rodiče. „Poprvé v životě jsem viděla mého tátu v slzách. Nechtěl, abych to tady říkala, ale byl zachycen na kameře,“ smála se tenistka. „Myslí si, že je to tvrdý muž, ale sám ví, že tomu tak není,“ pověděla směrem ke svému otci, který byl v hledišti z tohoto velkého úspěchu svojí dcery velmi dojatý.

Gauffová poté doplnila, že to byl právě on, kdo ji k tenisu dotáhnul. „Rodiče tady byli a věřili mi od úplného začátku. Byl to táta, co mě sem přivedl na tento turnaj poprvé a mohla jsem tak vidět Serenu a Venus Williamsové bojovat o úspěch. O to je to více neskutečné, že tu teď můžu stát,“ dodala vítězka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.