Hlavní obsah

V Miami si o titul zahrají Šwiateková s Ósakaovou

O titul na turnaji v Miami si zahrají Iga Šwiateková a Naomi Ósakaová. Polská tenistka si v semifinále poradila 6:2, 7:5 s domácí Jessicou Pegulaovou, Japonka porazila 4:6, 6:3 a 6:4 Belindu Bencicovou ze Švýcarska.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Iga Šwiateková si zahraje v Miami o titul

Článek

Šwiateková, která se v pondělí stane novou světovou jedničkou, si pro 16. výhru za sebou došla bez větších problémů. Ve druhém setu sice čelila brejku a nevyužila dva mečboly, ale nakonec zvítězila za necelé dvě hodiny.

Jednadvacetiletá Polka, která ve čtvrtfinále vyřadila Petru Kvitovou, může ve finále v Miami navázat na nedávný titul z Indian Wells. Do finále dvou prestižních podniků se v jedné sezoně dostala jako první hráčka od Viktorie Azarenkové v roce 2016.

Čtyřiadvacetiletá Ósakaová si k vítězství nad Bencicovou pomohla 18 esy a zahraje si o první titul od triumfu na loňském Australian Open. Proti Šwiatekové dosud čtyřnásobná grandslamová vítězka nastoupila jednou a vyhrála bez ztráty setu.

"Byl to můj druhý zápas poté, co jsem se prosadila na okruhu," vzpomínala Šwiateková. "A i když jsem prohrála, byl pro mě velkou inspirací, protože ona tehdy byla světovou jedničkou," přidala.

"Teď už jsem trochu někde jinde a můžu se měřit s nejlepšími, tak uvidíme, jak to dopadne," řekla vítězka předloňského Roland Garros, které se do čela žebříčku posune poté, co Australanka Ashleigh Bartyová ukončila kariéru.

Reklama

Související témata: