Hlavní obsah

Vítězka US Open 2019 Andreescuová přeruší kariéru, aby si psychicky odpočinula

Vítězka US Open z roku 2019 Bianca Andreescuová si chce psychicky odpočinout od tenisu a vynechá úvodní část sezony včetně Australian Open. Kanadská hráčka v pondělí oznámila, že se potřebuje vzpamatovat z posledních náročných dvou sezon poznamenaných koronavirem, s nímž má i osobní zkušenost.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Vítězka US Open z roku 2019 Bianca Andreescuová

Článek

Jednadvacetiletá tenistka v prohlášení na twitteru přiznala, že ji mentálně i fyzicky poznamenaly týdny v izolaci kvůli onemocnění covidem-19 a hluboce jí otřásla i několikatýdenní hospitalizace nakažené babičky na jednotce intenzivní péče.

"Hodně často jsem se necítila ve své kůži, zvlášť při tréninku a nebo při zápasech. Měla jsem pocit, že na ramenou nesu tíhu celého světa. Nedokázala jsem se odpoutat od všeho, co se dělo mimo kurty, cítila jsem ten všeobecný smutek a obavy a to si na mně vybralo svou daň," uvedla.

Andreescuová, jež se největšího triumfu kariéry dočkala v devatenácti letech, se tak stala dalším z profesionálních sportovců, kteří se v rámci péče o duševní zdraví rozhodli na čas stáhnout.

Stejný krok udělala například i někdejší světová jednička a čtyřnásobný grandslamová šampiona Naomi Ósakaová. Japonská tenistka si dopřála pauzu po Roland Garros a další po US Open, kdy ukončila sezonu.

Reklama

Související témata: