Hlavní obsah

Provokace světové jedničky Medveděva: Finále Wimbledonu? Nezájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Wimbledon se obešel nejen bez bodového ohodnocení, ale i bez účasti světové jedničky Daniila Medveděva, při jehož absenci vybojoval čtvrtý titul v řadě Novak Djokovič. A ruský tenista vyslal do světa vzkaz, že mu dění na centrálním dvorci All England Clubu bylo zcela ukradené.

Foto: Profimedia.cz

Světová jednička Daniil Medveděv ve Wimbledonu startovat nesměl.

Článek

Jak dobře známo, organizátoři Wimbledonu se rozhodli pro tvrdou linii v přístupu k sankcím v důsledku ruské vojenské agrese proti Ukrajině a zakázali start tenistům z Ruska a Běloruska, za což turnaj potrestaly profesionální okruhy ATP a WTA odebráním bodů.

Došlo tak k paradoxní situaci, že vítěz Djokovič navzdory obhajobě titulu přišel o body za loňský triumf a v žebříčku klesl ze třetí na sedmou pozici, zatímco Medveděv si z pohodlí domova v Monte Carlu v klidu a bez práce pohlídal první příčku.

Medveděv se ani na sociálních sítích k průběhu turnaje nijak nevyjadřoval. Až v neděli si neodpustil vtípek či provokaci, když dal najevo, že ho vyvrcholení nejslavnějšího turnaje vůbec nezajímá.

Na svém Instagramu zveřejnil video, jak sedí rozvalený na gauči s notebookem na kolenou a sleduje místo finále Velkou cenu Rakouska formule 1 v televizi umístěné vedle vitríny napěchované trofejemi. Celou scénu doplnil titulkem „perfektní neděle".

Wimbledon se uchýlil k vyloučení Rusů a Bělorusů jako jediný. Ostatní grandslamy se nepřidaly. S účastí na US Open bude mít naopak problémy Djokovič, protože Spojené státy neumožňují příjezd neočkovaných cizinců, mezi které se řadí právě srbský tenista.

Reklama

Související témata: