Hlavní obsah

Do úvodního závodu veslařského SP zasáhne osm českých posádek

Osm českých posádek se představí na úvodní regatě Světového poháru ve veslování v Bělehradě. Nejvýraznějšími postavami výpravy by měli být Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek, kteří na loňských olympijských hrách v Tokiu obsadili čtvrté místo na dvojskifu lehkých vah. Pod pěti kruhy se v Japonsku představil i dvojskif Jakub Podrazil, Jan Cincibuch a Jitka Antošová, která ale bude nově závodit na skifu. V srbské metropoli se bude závodit od pátku do neděle.

Foto: Český veslařský svaz

Ilustrační foto.

Článek

"Veslování má jednu nevýhodu, že nevíš, kdo jak na tom je, dokud nejsou závody. Po závodech budeme chytřejší," podotkl sportovní ředitel veslařského svazu Ondřej Synek na dotaz, jaké výsledky od reprezentantů na úvod sezony očekává. "Myslím si ale, že jsou na tom dobře. Všichni veslují technicky hezky, ale jak bude loď rychlá, to uvidíme až při Světovém poháru," dodal bývalý pětinásobný světový šampion, jenž od letošní sezony zodpovídá za výsledky elitních českých veslařů.

Nominace:
Muži: Jakub Podrazil, Jan Cincibuch (dvojskif); Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek (dvojskif lehkých vah); Adam Kapa, Matěj Mach, Dmytro Baranivskyj, Jakub Kincl (čtyřka bez korm.); Filip Zima, Dalibor Neděla, Tomáš Šišma, Jan Fleissner (párová čtyřka).
Ženy: Jitka Antošová (skif); Anna Šantrůčková (skif); Pavlína Flamínková, Radka Novotníková (dvojka bez korm.); Kristýna Neuhortová, Veronika Činková (dvojskif lehkých vah).

Reklama