Hlavní obsah

Pozor, řádí tu průjem! Nepříjemné potíže vyřadily ze hry o medaile i Ledeckou

Kwangdžu

Světový šampionát v plaveckých sportech v korejském Kwangdžu se potýká s nepříjemnými problémy. Čtvrtý den mistrovství vydala mezinárodní federace FINA varování, že bylo v plaveckém areálu hlášeno hned několik případů výskytu průjmu.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Hvězdná Američanka Katie Ledecká na MS kvůli zdravotním problémům ruší starty.

Článek

„Připomínáme všem týmům, aby dbaly na správnou hygienu a vyvarovaly se šíření infekčních onemocnění. Apelujte na závodníky, aby si pravidelně myli ruce a pili vodu pouze z předtím neotevřených lahví. V případě jakýchkoliv obav kontaktujte zdravotní centrum," nabádá FINA.

Blíže nespecifikované zdravotní problémy vyřadily na MS ze hry hned několik plavců, a to včetně ženských hvězd Katie Ledecké a Emmy McKeonové.

Foto: Sport.cz

Oznámení FINA o výskytu průjmu v dějišti plaveckého MS.

Obě se odhlásily z rozplaveb na 200 metrů volným stylem, přestože patřily k nejvýše nasazeným. Ledecká následně nenastoupila ani do finále patnáctistovky.

Pětinásobná olympijská vítězka Ledecká přitom pomýšlela v Koreji na medailové žně. Chtěla prodat dobrou formu, kterou nabrala v přípravném kempu v Singapuru, nicméně krátce po příjezdu Kwangdžu už si začala stěžovat, že se necítí dobře a zdravotní patálie nakonec její medailové tažení přerušily.

Podle nejčerstvějších zpráv by se však měla Ledecká vrátit na MS do akce už ve štafetě na 4x200 metrů.

Reklama

Související témata: