Hlavní obsah

Slalomáři i v obměněné sestavě uspěli v kanoistických kvalifikacích SP v Tacenu

Čeští vodní slalomáři byli i v obměněné sestavě stoprocentní v dnešních kvalifikacích kanoistů a kanoistek na Světovém poháru v Tacenu. Nejlépe si vedla Martina Satková, která obsadila pátou příčku.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Český vodní slalomář Jiří Prskavec.

Článek

Právě v ženské kategorii dnes ve Slovinsku nenastoupila ani jedna z reprezentantek, které závodily minulý týden v Troji. Satková jako jediná z tria náhradnic postoupila z první jízdy. Na nejrychlejší Jessicu Foxovou z Austrálie ztratila téměř osm sekund.

"S jízdou moc spokojená nejsem, protože jsem prakticky minula předposlední bránu. Ale jsem ráda, že jsem to zvládla z první jízdy, teď je čas odpočívat," řekla Satková v nahrávce pro média. Jana Matulková a Eva Říhová uspěly ve druhé jízdě, kde obsadily osmou a desátou příčku mezi deseti postupujícími.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Gabriela Satková.

Z českých reprezentantů na kánoi se závodu v Tacenu účastní jen Jiří Prskavec, kterého čeká i kajak. V první jízdě měl sice šest trestných sekund, ale postoupil ze sedmnáctého místa. O příčku za ním skončil Vojtěch Heger. Martin Kratochvíl dostal v úvodní jízdě padesátisekundovou penalizaci, ale v opravné jízdě si přes osm trestných sekund zajistil devátým místem účast v semifinále.

To se stejně jako boj o medaile uskuteční v pátek odpoledne. Před tím pojedou kvalifikaci kajakáři a kajakářky.

Reklama

Související témata: