Hlavní obsah

Veslaři Dukly mohou na Primátorkách opět závodit za armádní klub

Veslaři pražské Dukly, ale i dalších resortních sportovních center budou moci opět na Primátorkách startovat za svůj současný klub. Pražský veslařský svaz sdružující pět klubů pořádajících tradiční sportovní akci se s Českým veslařským svazem (ČVS) dohodli na zrušení omezení, které platilo v předešlých dvou letech. V roce 2021 a 2022 mohli nejlepší čeští reprezentanti na slavném domácím závodě startovat pouze v barvách svých mateřských klubů.

Foto: Sport.cz

Primátorky tradičně lákají nejlepší veslařské posádky i tisíce diváků. (ilustrační foto)

Článek

Letošní 110. ročník uspořádá nově založená servisní společnost ČVS - České veslování s.r.o., která nahradí agenturu Raul. Ta po čtrnácti letech akci opustila.

"Pustíme se do toho vlastními silami, zkušeností s pořádáním závodů máme dost. Rozhodnutí agentury Raul nás mrzí. Každopádně moc děkujeme všem, kteří se v agentuře na Primátorkách podíleli. Především díky nim za sebou máme skvělé výsledky a celá akce se posunula pod jejich taktovkou na vyšší úroveň," uvedl předseda Pražského veslařského svazu Petr Šveňha v tiskové zprávě.

Veslařský svaz se rozhodl, že bude akci zastřešovat sám, a vytvořil si i tým, jemuž bude šéfovat David Kyncl, který má na ČVS na starosti PR a marketing. "Nechystáme žádnou revoluci, budeme vycházet z osvědčeného modelu. Plánujeme pouze drobné úpravy. Ze sportovního pohledu můžu prozradit, že v letošním roce bude opět umožněno startovat resortním posádkám Dukly a Olympu," řekl Kyncl.

Omezení pro zástupce resortních center platilo pro hlavní závody Primátorek - osmy mužů a žen.

Resortní sportovní centra jsou v Česku tři. V Armádním sportovním centru Dukla jsou veslaři, Vysokoškolské sportovní centrum ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy fungující aktuálně pod označením Victoria i Olymp Centrum sportu ministerstva vnitra podporuje veslařky. Ve Victorii ale momentálně žádná veslařka není.

Primátorky se letos uskuteční od 2. do 4. června, první den bude tradičně vyhrazen zejména univerzitním osmám.

Reklama

Související témata:
Primátoři