Hlavní obsah

Přelom v liberecké Dukle. Volejbalisty poprvé v historii povede zahraniční trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zažili jednu z nejhorších sezon a po 22 letech zůstali bez medaile, v té nové volejbalisty liberecké Dukly poprvé v historii povede zahraniční trenér. Severočeský klub angažoval Itala Alessandra Lodiho.

Foto: Profimedia.cz

Volejbalisté Dukly Liberec na archivním snímku.

Článek

Tři ze čtyř týmů do letošního semifinále volejbalové extraligy dovedl zahraniční trenér, nyní i liberecká Dukla sáhla ve své více jak 75leté historii po kouči mimo tuzemsko.

„Slibujeme si od toho nový impuls a zároveň profesionalitu, která by s tímto jménem měla do klubu vstoupit,“ uvedl sportovní ředitel Dukly Jakub Veselý.

Alessandro Lodi je 45letý kouč se zkušenostmi nejen z Itálie, ale i Spojených států, Švýcarska či Finska. „Trénuje už dvacet roků a typově se mi líbí k mančaftu, který jsme si sestavili na příští rok,“ dodal Veselý.

Jeho asistentem bude Vladan Merta a hrajícím Lukáš Ticháček. „Úředním“ jazykem se v kabině stane angličtina. „Věřím, že i po této stránce to klukům prospěje. Kluci toužili a touží být profesionály, trénovat jako profesionálové s vidinou odejít do zahraničí. Tímto jim chceme ukázat, jak se v zahraničí pracuje. Věřím, že to bude mít efekt nejen pro ně, ale výsledkově i pro klub,“ dodal Veselý.

Liberecká Dukla poprvé po 22 letech nezískala ani jednu medaili. V poháru se muži nedostali do Final Four a v extralize vypadli už ve čtvrtfinále s Příbramí. Po dvou letech pak pod Ještědem skončil kouč Martin Démar.

„Hlavní trenér tady odvedl za dva roky skvělou práci, ale tahle sezona skončila katastrofou, obzvlášť když tenhle tým měl navíc,“ poznamenal ředitel Dukly Pavel Šimoníček, který za 27 let svého působení v Dukle horší výsledek nezažil.

„Poprvé v historii Dukly jsme se rozhodli pro zahraničního trenéra. Jednak zkušení a kvalitní trenéři už mají v současné době angažmá, jednak chceme dodat týmu novou krev, nový impuls. Možná je to risk, ale chceme pracovat s mladými českými hráči, pro které bude zahraniční trenér něčím novým,“ uzavřel ředitel Dukly Pavel Šimoníček.

V týmu končí hráči Daniel Urueňa, Lukáš Démar, Nivaldo Diaz, German Johansen, Pavels Jemeljanovs, Silver Maar a Lubomír Staněk, naopak přijde Martin Čábrt, Jan Svoboda a Jiří Toman.

Reklama