Hlavní obsah

Biatlonová královna v nesnázích: Nastala velká panika a hrozný stres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norská olympijská šampionka, mistryně světa a celková vítězka posledního ročníku Světového poháru v biatlonu Tiril Eckhoffová si prožila krušné chvilky. S hrůzou zjistila, že její instagramové a facebookové účty napadl hacker.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Norská biatlonová hvězda Tiril Eckhoffová.

Článek

„Byla jsem z toho hrozně vystresovaná. Někdo vás zasáhne a vy nevíte, co máte dělat," dělila se Eckhoffová o své pocity s norskou televizí NRK po úterním martyriu, kdy ztratila kontrolu nad svými profily.

O tom, že se někdo do jejích účtů naboural, se dozvěděla během online rozhovoru se svým přítelem.

„Pak nastala velká panika. Nečekala jsem, že mi hrozí takové nebezpečí," pokračovala Eckhoffová.

„Poučila jsem se, že musíte mít opravdu neprůstřelné heslo a dvouúrovňové jištění. Tohle musel být vyloženě profesionální hacker. Dostala jsem dnes velkou lekci," sypala si popel na hlavu.

Nepříjemný osobní problém je ale nejspíš zažehnán, a tak královna poslední sezony může opět soustředit na biatlon.

Norská hvězda překvapivě ukončila poslední zastávku Světového poháru ve francouzském Annecy hned po úvodním sprintu, v němž obsadila jedenáctou příčku.

„Bohužel, odjíždím. Tělo mi nefunguje optimálně, takže jsem zamířila domů, kde zkusím formu znovu vyladit," vysvětlovala tehdy své rozhodnutí.

Usměvavá Seveřanka by se chtěla pochopitelně dostat do stejné pohody, v jaké závodila v minulém ročníku. Zazářit chce hlavně na olympiádě v Pekingu. V této sezoně ale na pódiové umístění stále čeká.

Reklama

Související témata: