Hlavní obsah

Biatlonový tým v troskách. Kdo se ukáže doma?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí tým je tak trochu v troskách. A diváci nikde. Covid se pořádně otiskl do biatlonového dění, které se odehraje od čtvrtka ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě. Jede se zde vrcholný podnik tuzemské sezony - tentokrát nikoli elitní Světový pohár, ale jen druholigový IBU Cup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prázdné tribuny na achivním snímku před sprintem žen v Novém Městě na Moravě.

Článek

Trenéři domácího týmu sčítají absence. Kvůli vysokým teplotám je nakonec ze hry i Vítězslav Hornig.

„Ve čtvrtek mě čeká PCR vyšetření," říká Hornig pro web biatlon.cz. Scházejí i Tomáš Krupčík a Jonáš Mareček, oba už pozitivitu mají podle svazových stránek potvrzenou.

Hájit domácí barvy před prázdnými tribunami budou Luděk Abrahám, Jakub Kocián, Ondřej Mánek a Tomáš Mikyska, kteří se chystají na MS juniorů v americkém Soldier Hollow. Zůstávají ve vlastní bublině, tým setrvá na přípravě v Novém Městě i po IBU Cupu. „V penzionu Vrchovina máme vyhrazené vlastní patro," připomíná trenér Michael Málek pro svazový web náležitá opatření.

Trenérka žen Kamila Jiroutek Rajdlová má pro úvodní ze dvou sprintů k dispozici vedle domácí Elišky Teplé i Kláru Lejsek a Terezu Vinklárkovou, absentuje nemocná Natálie Jurčová. Juniorky Tereza Jandová a Kristýna Otcovská pojedou zřejmě až sobotní sprint.

Covid zasáhl i olympijský A-tým. Problémy s odletem do Pekingu měl Adam Václavík, který byl pozitivní na koronavirus po příjezdu ze Světového poháru v Anterselvě.

Čtvrteční program v Novém Městě na Moravě:
10:30, sprint žen 7,5 km
14:00, sprint mužů 10 km

Reklama

Související témata: