Hlavní obsah

Davidová vytáhla štafetu mezi elitu, Charvátová si neodpustila trestné kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Blízko zopakování šestého místa z úvodního štafetového klání byly české biatlonistky i při Světovém poháru v rakouském Hochfilzenu. Vytáhla je na ně skvělá Markéta Davidová, jenže finišmanka Lucie Charvátová se po střelbě vstoje nevyhnula trestnému kolu a předstihlo ji Švýcarsko. Reprezentantky tak skončily sedmé, z prvenství se radovala Francie.

Foto: Andreas Schaad, ČTK/AP

Česká biatlonistka Markéta Davidová zasáhne v rakouském Hochfilzenu i do ženské štafety.

Článek

Českou štafetu tentokrát rozbíhala Tereza Voborníková a moc si je nepovedla úvodní položka, protože vleže musela dvakrát dobíjet. Střelnici tak opouštěla až osmnáctá s mankem půl minuty a její ztráta narůstala i v běhu.

V čele uháněla Švédka Perssonová, vláček pronásledovatelek táhly Francie, Itálie a Německo. Voborníková si trochu zlepšila náladu čistou stojkou, jenže na lyžích se necítila vůbec dobře a předávala až šestnáctá, minutu a půl za čelem závodu. „Vůbec nic mi nešlo," řekla v slzách.

Jessica Jislová při ležce odvracela hrozbu trestného kola a spotřebovala tak všechny tři rezervní náboje. „Bylo dost nepříjemné, že jsem tam jela sama. Při první položce jsem se navíc hodně trápila s větrem," líčila. Stojku ale dala na pět ran, což s usilovným během v závěru znamenalo posun Česka na 11. místo. „Už jsem se s tím nemazala, ke konci mi to daleko víc sedlo," ulevila si.

Italka Wiererová skvělým počínáním na druhém úseku předstihla švédskou štafetu, k níž se dotáhla také Francie zásluhou A. Chevalierové-Bouchetové. Úžasnou bilanci Itálie, která dobíjela na střelnici až při šesté zastávce, potvrdila i papírově nejslabší z celého kvarteta Comolaová. Udržela svou zemi ve hře o stupně vítězů, i když vedlo Švédsko před Francií a Německem, ale čtvrtá Itálie ztrácela jen čtrnáct vteřin na nejlepší.

Markéta Davidová na třetím úseku potvrzovala skvělou formu, měla druhý nejlepší běžecký čas a nezdržela se ani moc na střelnici. Najednou byly české reprezentantky šesté. „Měla jsem štěstí, že mi tam spadly dva kalibry. Celkově se to docela povedlo, i když vítr se točil a přišel mi dost nečitelný," říkala pro ČT.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon, ČTK

Markéta Davidová na stupních vítězů po závodu ve sprintu při SP v Hochfilzenu.

Lucie Charvátová ještě před závěrečnou položkou bezpečně držela šestou příčku, jenže v pak se ji rozklepaly nohy a přes využití všech rezervních nábojů musela po stojce na trestné kolo. Předstihla ji tak na posledním úseku skvěle běžící Häckiová-Grossová ze Švýcarska.

O prvenství bojovaly samé elitní biatlonistky. Z finišmanek se nejvíc dařilo Simonové, která bleskovou stojkou rozhodla o francouzském zlatu. Sestry Öbergovy zajistily minule vítěznému Švédsku druhé místo v cíli, Vittozziová přivezla bronz pro Itálii.

Světový pohár biatlonistek v Hochfilzenu
Štafeta žen na 4x6 km
1. Francie (Jeanmonnotová, A. Chevalierová-Bouchetová, Ch. Chevalierová, Simonová) 1:14:27,1 (0+4)
2. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, H. Öbergová, E. Öbergová) +10,4 (0+9)
3. Itálie (Passlerová, Wiererová, Comolaová, Vittozziová) +18,5 (0+4)
4. Německo (Weidelová, Preussová, Voigtová, Herrmannová-Wicková) +33,7 (0+5)
5. Norsko (Knottenová, Kalkenbergová, Erdalová, Tandrevoldová) +1:12,9 (0+4)
6. Švýcarsko (E. Gasparinová, A. Gasparinová, Meierová, Häckiová-Grossová) +2:14,2 (0+6)
7. Česko (Voborníková, Jislová, Davidová, Charvátová) 2:34,6 (1+10)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články