Hlavní obsah

Světový pohár v biatlonu se představuje podruhé. Program a výsledky závodů v Hochfilzenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nová sezona světového poháru v biatlonu odstartovala minulý týden ve finském Kontiolahti, po čtyřdenní pauze se elitní světoví biatlonisté znovu představí v rakouském Hochfilzenu. Sledovat jejich snažení můžete od čtvrtka 8. prosince až do neděle 11. prosince díky programovému i výsledkovému servisu na Sport.cz.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová na trati závodu ženské štafety v Kontiolahti.

Článek

První body do světového žebříku se ve Finsku podařilo uzmout hned šestici českých biatlonistů. Po Kontiolahti je na tom nejlépe Markéta Davidová, které náleží s 91 body průběžné 12. místo. Největší porce bodů přišla pro Davidovou díky sedmým místům ve vytrvalostním a následném stíhacím závodě.

Tradiční rakouský okruh si pro biatlonisty přichystal stejně jako v loňském roce sprinty, stíhací závody a štafety. Naposledy se zde nejvíce dařilo Markétě Davidové, která ve stíhačce dojela šestá. Slušné výsledky loni přivezly i obě štafety. Mužská skončila po velkém trápení devátá, ženská dlouho útočila na šestou příčku. Nakonec z toho bylo těsné osmé místo.

Program 2. dílu dílu SP v biatlonu v Hochfilzen

Program odstartují ve čtvrtek 8. prosince tentokráte ženy, a to sprintem na 7,5 km. O den později nejkratší individuální závod odjedou také muži. V sobotu se pak ženy ve stíhacím závodě, následný sobotní program pak doplní mužské štafety. V neděli se karta obrátí a poledne bude patřit ženským štafetám, odpoledne pak mužskému stíhacímu závodu.

Datum a časZávod
čtvrtek 8. prosince, 14:10Sprint žen (7,5 km) VÝSLEDKY
pátek 9. prosince, 13:45Sprint mužů (10 km) VÝSLEDKY
sobota 10. prosince, 11:30Stíhací závod žen (10 km) VÝSLEDKY
sobota 10. prosince, 13:40Štafeta mužů VÝSLEDKY
neděle 11. prosince, 11:30Štafeta žen VÝSLEDKY
neděle 11. prosince, 14:15Stíhací závod mužů (12,5 km) VÝSLEDKY

Kde sledovat biatlon

Tradičním zprostředkovatelem biatlonových závodů je Česká televize. Ne jinak tomu je letošní rok. Závody v Hochfilzenu je tak možné sledovat na sportovním kanále ČT Sport, stejně tak v jeho online internetové podobě. Přenosy také nabízí placená stanice Eurosport.

Nominace

Nominace Hochfilzen 2022
Ženy
Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Lucie Charvátová, Eliška Václavíková
Muži
Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska, Mikuláš Karlík.

Reklama