Hlavní obsah

Hvězdný ruský biatlonista záhadně zmizel. Už se nevrátí, tuší kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patřil ke světové špičce a najednou zmizel. Ruský biatlonista Dmitryj Malyško se nevrátil do reprezentace k tréninku. A ani kouč národního týmu neví, kde jeho, teď už zřejmě bývalý, svěřenec je.

Foto: Profimedia.cz

Ruský bitalonista Dmitryj Malyško.

Článek

Malyško naposledy trénoval s reprezentací v sezoně 2021/22, pak se po něm slehla zem. „Nemáme o něm vůbec žádné informace. Tím pádem mám za to, že ukončil kariéru. Ale o jeho plánech nic nevím," přiznal pro ruský server MatchTV Alexander Kasperovič.

Nyní 35letý Malyško slavil na olympiádě v Soči 2014 zisk zlaté medaile ve štafetě. Jenže o tuto medaili v důsledku odhalení rozsáhlého dopingového skandálu následně přišel. Z dopování byl usvědčen člen štafety Jevgenij Usťugov.

Ještě v roce 2019 pak Malyško vybojoval bronz na MS v Östersundu.

Kasperovič nevěří, že se rodák ze Sosnového Boru ještě někdy do reprezentace vrátí.

„Doufáme, že bude v kariéře pokračovat. Ale ničeho se už neúčastní. Ani tréninku, ani závodů. Musíme tak být realističtí. Vše nasvědčuje tomu, že sportovní dráhu ukončil," dodal kouč.

Přítomnost v ruské biatlonové reprezentaci stejně momentálně neskýtá příliš velké lákadlo, protože ji mezinárodní biatlonová reprezentace kvůli invazi na Ukrajinu vyloučila i na nadcházející sezonu.

Reklama

Související témata: