Hlavní obsah

Jak na Krčmáře? Nechat ho v klidu. Nikdo mu hlavu neutrhne, ujišťují parťáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během kariéry se podílel na několika povedených štafetových závodech. Třeba před čtyřmi lety v Anterselvě, když dovezl smíšený český tým ke světovému bronzu. Jenže úvodní závod šampionátu v Novém Městě na Moravě byl pro Michala Krčmáře jako z biatlonového hororu. Trestné kolo po úvodní střelbě mu ale nikdo z parťáků nevyčítal.

Čeští biatlonisté po nevydařené smíšené štafetěVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Třiatřicetiletý Krčmář se po závodě sklesle omlouval kolegům z týmu i divákům. On ani nikdo z trenérů moc nechápal, co se na úvodní střelecké položce stalo, když rány létaly do všech stran. Pořád to byl ale jen první z celkem až šesti závodů, které ho na šampionátu můžou čekat…

Na analýzu nepovedené střelby má nejzkušenější český biatlonista dost času, po volném čtvrtku čeká v pátek sprint ženy, Krčmář se na startu objeví opět až v sobotu. A o motivaci napravit úvodní nezdar má postaráno…

„Co na něj platí? Myslím, že když ho necháme spíš samotného,“ přemítal Tomáš Mikyska, jenž od Krčmáře štafetu v hloubi výsledkové listiny přebíral.

První den biatlonového MS v Novém Městě na Moravě

„Ale tohle mu nemůžeme mít za zlé. Může se to stát i nejlepším jako teď Justine Braisazové,“ poukazoval na hvězdu, která si rovněž přidala jeden trestný okruh. Jenže při kvalitách francouzského týmu i tak po závodě mohla slavit se zlatem na krku.

Také finišmanka Jessica Jislová, která do cíle finišovala až na čtrnáctém místě, měla pro Krčmáře pochopení. „Ze všech závodníků tady neexistuje jediný, který si stoupne na start, řekne si, že dá dvě nuly a bude to krásný závod. To by byl biatlon dost nudný,“ uvědomovala si.

„Nikdo mu za to hlavu netrhne. Všichni víme, že se to stát může a nikdo nedělá chyby naschvál. Zapomenout na to a jít do dalších závodů se vztyčenou hlavou,“ nabízí svůj recept Jislová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.