Hlavní obsah

Neskutečné, smekala Davidová. Věrné biatlonové fanoušky nezastavil ani liják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moc důvodů oslavovat české biatlonisty fanoušci v Novém Městě na Moravě zatím neměli. O to víc ale mohli naopak smekat samotní závodníci před diváky, kteří několik hodin postávali na tribunách v silném dešti. Na úvodní závod světového šampionátu se jich ve Vysočině areně sešlo podle organizátorů 20 200.

Biatlonisté v Novém Městě děkují fanouškům. Byli skvělí, obdivujeme je, že v tom dešti vydrželi!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nebylo tak vyprodáno, za cílem se volná místa našla, do plné kapacity zbývalo téměř 7000 diváků. Ale při startu i každém příjezdu to na stadionu hučelo jak ve včelím úlu. A že by promoklí fanoušci odcházeli, když bylo jasné, že úvodní závod úspěchem neskončí? Vůbec, setrvali až do konce.

„Je to neskutečné. Fakt je obdivuju a moc jim děkuji, že fandí a jsou slyšet,“ smekala po svém třetím úseku Markéta Davidová, která měla v hledišti i svého tatínka a sestru.

První den biatlonového MS v Novém Městě na Moravě

Od dopoledních hodin organizátoři připravovali areál na očekáváný déšť, naváželi štěrk i štěpku tak, jak v případě tzv. mokré varianty plánovali. Na tribunách zrekonstruované arény se fanoušci začali scházet tři hodiny před závodem. Rozvěšovali vlajky na zábradlí, moderátoři rozjížděli doprovodný program. Ale déšť postupně houstl.

„Nejsem si jistá, jestli bych tohle byla schopná zvládnout. Celý večer tu v dešti stát a fandit takhle naplno. Moc jim za to děkuju a jen se těším, až dorazí i další dny a užijeme si tu krásnou atmosféru,“ vyhlížela lepší předpověď Jessica Jislová, která má mezi fanoušky i řadu svých blízkých.

„Nikdo tu nemá ubytování, takže se mi tu rodinní příslušníci a kamarádi točí. Mám to hezky rozvržené, že tu každý den někdo je. Není možné, aby si každý vzal volno z práce nebo ze školy a mohl tu být celou dobu. Jsem ráda, když si někdo najde chvilku a zajede se sem podívat,“ cenila si.

Ve čtvrtek je na šampionátu volný závodní den, ale fanoušci si můžou užít setkání a autogramiádu s biatlonovými hvězdami nedávno minulých let Gabrielou Soukalovou, Ondřejem Moravcem, Michalem Šlesingrem či Romanem Dostálem od 18 hodin na novoměstském Vratislavově náměstí.

Reklama