Hlavní obsah

Obavy o biatlonovou šampionku. Ten domek z karet už kolabuje, varuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho měla nervy jako ze železa. Julia Simonová dokázala v minulé sezoně ovládnout celý biatlonový Světový pohár, byť od loňského léta čelí od kolegyně z týmu obvinění z krádeže peněz z kreditní karty. Až nyní jako by se i její psychika začala lámat. „Tohle se nedá jen tak zamést pod koberec,“ tvrdí někdejší olympijský vítěz Michael Rösch v roli biatlonového experta stanice Eurosport.

Foto: Anders Wiklund, ČTK/AP

Julia Simonová (uprostřed) na trati v Östersundu.

Článek

„Chyběla mi mentální svěžest. Je zvláštní, že to říkám po prvním závodě, ale jsem psychicky vyčerpaná. Není to závod, na který bych měla snad zapomenout, ale musím znovu najít mentální svěžest, abych to zvládla a dokázala se znovu soustředit v rozhodujících okamžicích,“ překvapila Francouzka otevřeným přiznáním pro deník L´Equipé poté, co v Östresundu obsadila v prvním individuálním závodě až 31. příčku.

Podle Rösche se na hvězdné Francouzce bude podepisovat aféra kolem kreditních karet čím dál tím víc. „Je to stále aktuální téma a nedá se zamést pod koberec. Byl jsem až překvapený, jak byla dlouho schopná tohle všechno v sobě potlačit,“ upozornil expert. „Jenže v určitém bodě se prostě ten domek z karet zhroutí,“ podotkl.

Z krádeže peněz z kreditní karty na nákupy obvinila Simonovou kolegyně Justine Braisazová-Bouchetová. Celá věc se táhne už od léta 2022, do případu se vložila policie a na definitivní rozuzlení případu se stále čeká. Je jasné, že atmosféra je patřičně hustá, i když ve čtvrtečním závodě dokázaly obě závodnice jet ve stejném týmu a francouzské štafetě pomohly k pátému místu.

„Braisazová-Bouchetová a Simonová nikdy nebyly nejlepší kamarádky. Pořád se spolu v kariéře potkávaly. Pocházejí ze stejného města, obě začínaly s běžeckým lyžováním ve stejném klubu, obě pak přestoupily k biatlonu. Jedna byla vždy horší než ta druhá,“ podotkl Rösch.

Ten upozorňuje na to, že psychické dopady ožehavé kauzy už jsou na Simonové jasně čitelné.

„Na řeči těla Simonové už je patrné, že ten domek z karet zkolaboval. Často jsem tady o tom mluvil, jak je mentální zdraví obrovsky důležité. Obzvlášť v biatlonu, kde potřebujete silnou hlavu. A tu teď ona nemá,“ dodal Rösch.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články