Hlavní obsah

Po děsivém hororu je zpět a vítězí! Ale cítím se jako zombie, zoufá si biatlonistka

Radost, ale i rozpaky a temné myšlenky provázejí návrat úspěšné biatlonistky na závodní scénu. Sedmadvacetiletá Norka Karoline Knottenová zaznamenala v přípravné fázi působivý comeback, i když se stále potýká s následky jarního hororového pádu na kole.

Foto: ČTK/imago sportfotodienst/Christian Heilwagen

Norská biatlonistka Karoline Knottenová při přípravě v Oberhofu.

Článek

Při absenci superhvězd Marte Olsbuové Röiselandové, Tiril Eckhoffové a Ingrid Tandrevoldové triumfovala při zahájení norské sezony v Sjusjöenu. Vyhrála oba sprinty. I přes trable.

„Moje tělo ne vždy reaguje tak jako kdysi. Stále jsou nějaké problémy, ale dokážu si s tím poradit," řekla závodnice pro norská média a připomněla, že ji občas pronásledují silné bolesti hlavy. Ne vždy se cítí dobře.

Foto: Soukromý archiv Karoline Knottenové

Norská biatlonistka Karoline Knottenová po jarní nehodě.

„Dříve jsem byla vždy společenská, komunikativní, ráda jsem si dlouho povídala, vydržela dlouho u stolu po obědě či večeři s přáteli, ale teď je to skoro nemožné. Nevydržím vést dlouhé rozhovory, cítím se jako zombie a musím se vrátit do ticha svého pokoje," líčila Knottenová v rozhovoru pro Ski-Nordique.

To vše bere jako pozůstatek květnové nehody. Utrpěla těžký otřes mozku, poranila si oko a odnesla si i četná povrchová poranění.

Sama se dlouho bránila předpovědím, jak zahájí novou sezonu. Tu minulou končila i umístěním na stupních v rámci SP.

Po nehodě ale stále potřebuje zejména po těžkých trénincích mnohem delší dobu na regeneraci. V nabité sezoně s četnými závody to může být komplikace.

"Nepoznávám se tak docela," prozradila, ale o to více přivítala zdárný vstup do sezony. „Snížilo to napětí, nemusím hned pořád něco někomu dokazovat."

Reklama

Související témata: