Hlavní obsah

Ruské a běloruské biatlonistky ve světě nechtějí. Místo závodů teď budou rodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z mezinárodní scény jsou kvůli ruské vojenské invazi na Ukrajinu vyloučeny a jejich návrat je vzhledem k pokračování válečného řádění v nedohlednu. Některé ruské a běloruské biatlonistky využily příležitost k rozšíření rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Ruské biatlonistky Irina Kazakevičová, Uljana Nigmatullinová, Kritstina Rezcovová a Světlana Mironovová během recepce u prezidenta Vladimira Putina po olympádě v Pekingu.

Článek

Biatlon vyřadil z velkých závodů Rusko i Bělorusko prakticky ihned po zahájení invaze na Ukrajinu. Tamním závodníkům tak zbyly jen republikové šampionáty a vzájemné soupeření mezi sebou.

Když už se hvězdy obou postsovětských zemí nemohou připravovat na velké závody, některé se těší alespoň na narození potomků.

Zvěstování baby boomu začala nedávno bronzová medailistka z MS v Pokljuce Hanna Solaová Běloruska. Nyní ji následují další dvě souputnice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hanna Sola (@sola__hanna)

Ruska Kristina Rezcovová už se stala matkou loni v únoru a o rok později vybojovala na olympiádě v Pekingu stříbro a bronz. A nyní se chystá na další mateřskou pauzu.

„Budeme mít druhé dítě. Jsem těhotná. Nevím, kdy se vátím zpátky. Vše bude záležet na tom, jaký bude porod a kdy mi zdraví umožní znovu trénovat. Teď se snažím trávit hodně času se svojí dcerou, protože minulý rok byl plný sportu. Chci se momentálně věnovat rodině i mému milovanému manželovi," prozradila pro ruský kanál Matč TV Rezcovová.

Krátce po ní oznámila stejnou novinku také její reprezentační kolegyně a rovněž stříbrná a bronzová medailistka z Pekingu Uljana Nigmatullinová.

„Tuto sezonu budu vytržena důležitou misí - porodem dítěte," oznámila závodnice na účtu sítě Telegram ruské biatlonové federace.

Vyloučení Ruska a Běloruska z mezinárodního biatlonu bylo odhlasováno na neurčito takřka jednomyslně. Ze 46 hlasů na kongresu byly jen dva proti vyloučení.

Ruské sportovkyně už dříve dokázaly využít hlušší období k mateřské přestávce. Šéfka tamního lyžování Jelena Vjalbeová doporučila svým svěřenkyním, aby během sezony 2020, kdy se nekonaly ani olympijské hry ani mistrovství světa, otěhotněly.

A lyžařky poslechly, hned čtyři členky sborné - Julija Bělorukovová, Anastasija Sedovová, Jelena Usťugovová a Taťána Alešinová v doporučený termín porodily.

Reklama

Související témata: