Hlavní obsah

Utrpení pokračuje. Olympijskému vítězi Kostomarovovi hrozí další amputace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalším zdravotním komplikacím čelí bývalý ruský olympijský vítěz v krasobruslení Roman Kostomarov, který je už přes dva měsíce hospitalizován se sepsí, jež způsobuje nekrózu tkáně. Podle listu Izvestija mu hrozí další amputace končetiny zasažené gangrénou, lékaři se však obávají, že pacientův stav je natolik vážný, že by operace mohla mít fatální následky.

Foto: Profimedia.cz

Ruský taneční pár Roman Kostomarov, Taťjana Navková v akci

Článek

Šestačtyřicetiletý Kostomarov, jenž vyhrál na olympijských hrách v Turíně 2006 soutěž tanečních párů společně s Taťjanou Navkovou, byl 10. ledna kvůli bolesti na hrudi a celkové slabosti hospitalizován. Lékaři u něho diagnostikovali sepsi a pneumonii a umístili ho na jednotku intenzivní péče, kde ho připojili na plicní ventilátor a provedli několik procedur na čištění krve.

Později mu amputovali jedno chodidlo kompletně a u druhého přišel o část paty a prsty. Kvůli potížím s krevním oběhem souhlasil také s amputací prstů na rukou. Bývalý sportovec následně prodělal dvakrát mozkovou mrtvici, selhala mu plíce a kvůli krvácení do mozku ho lékaři uvedli do umělého spánku. Z něho ho začali probouzet před dvěma týdny, ale nadějné vyhlídky nyní znovu vystřídaly obavy o Kostomarovův život.

Kromě úspěchu na hrách v Turíně se rodák z Moskvy se společně s Navkovou, současnou manželkou mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, stal v letech 2004-06 dvakrát mistrem světa a třikrát mistrem Evropy. Současní ruští krasobruslaři uspořádali 8. března v Petrohradu na Kostomarovovu podporu charitativní exhibici.

Reklama

Související témata: