Hlavní obsah

Bezradní pořadatelé, přerušený závod. Superobří slalom narušil pes, který pomateně pobíhal po sjezdovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klouzal po sjezdovce, unikal pořadatelům a způsobil přerušení závodu. Pořádné pozdvižení vyvolal vetřelec na trati během Světového poháru v alpském lyžování v italském Bormiu. Průběh čtvrtečního superobřího slalomu narušil zatoulaný pes, který vnikl mezi bariéry a zjevně vyděšený snahou pořadatelů o odchyt pomateně proběhl část trati. Podnik se nakonec podařilo znovu odstartovat a zbytek pole mohl dokončit závod. Vítězství zaznamenal suverén Marco Odermatt, který si triumfem upevnil vedení v SP.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Pes na trati během super-G v italském Bromiu.

Článek

Švýcarský lyžař Odermatt měl tou dobou svou jízdu již za sebou a mohl pomalu slavit vítězství o 64 setin před Rakušanem Vincentem Kriechmayrem.

Nedlouho poté, co cílovou fotobuňku proťal muž s číslem 33, se na trati objevil zatoulaný pes.

Snaha pořadatelů o jeho odchyt se ze strany zvířete nesetkala s pochopením. Pes se naopak polekal a uháněl svahem dolů. Uvězněný mezi bariérami pro zbrzdění pádů se smýkal po sjezdovce a jeho počínání vyvolalo úsměvy na tvářích závodníků i diváků.

Psa se nakonec podařilo z trati dostat pryč, pořadatelům to ale zabralo dlouhých deset minut.

Netradiční dění v italském středisku podtrhl také trojnásobný olympijský vítěz Matthias Mayer, který během rozhovoru pro televizní stanici ORF nečekaně ukončil kariéru. Rakouský sjezdař ještě přitom v průběhu dne absolvoval prohlídku trati.

Reklama