Hlavní obsah

Divoké léto Dubovské! Slovenská hvězda jí dodává sebevědomí, odpadne starost navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má za sebou turbulentní léto, v kariéře Martiny Dubovské nezůstal kámen na kameni. Do nové zimy vstoupí nejlepší česká slalomářka s novým chorvatským koučem Mislavem Samaržijou a na nové značce lyží Kästle.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Slalomářka Martina Dubovská obměnila svůj tým.

Článek

Minulou zimu jste zazářila šestým místem na Světovém poháru v Levi, ve druhé půlce zimy už se vám tolik nevedlo. Proč jste ukončila spolupráci s koučem Prevuzňákem?

Konec sezony byl náročný, kdy jsem nezajížděla takové výsledky, situace byly i vypjatější. Myslela jsem, že budeme ještě rok pokračovat, ale po třech letech spolupráce mi dal vše a bude se věnovat svému synovi. Jsem ráda, že jsme se nerozešli ve zlém, jsem mu vděčná, že mě dostal do elitní desítky, a zůstáváme v kontaktu.

Jak jste se dala dohromady s chorvatským koučem Samaržijou?

Znám ho odmala, říkáme mu Smrki, pět let dělal servisáka Ivicovi Kosteličovi, pak trénoval v Rusku. Dostala jsem se k němu na poslední chvíli, trenérů je málo a já párkrát zaváhala. Pak jsem dostala doporučení na něj a postupně si na sebe zvykáme, s každým kempem je to lepší.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martina Dubovska (@martinadubovska)

Jakou roli v týmu bude mít vítězka pěti závodů SP Veronika Velez-Zuzulová?

Ještě když závodila, vždy mi ochotně poradila, i teď jsem s ní konzultovala výběr trenérů. Jednu chvíli to dokonce vypadalo, že mě bude trénovat, ale má rodinu a své povinnosti včetně komentování. Ale v rámci Evropy by měla být se mnou. Už přišla s tím, že bych měla zlepšit starty, ale hlavně mi dodává sebevědomí, že když mě vidí, není možná abych nejezdila ještě lepší výsledky. Můžu se od Veroniky hodně naučit, mám k ní velký respekt.

Jezdila jste na lyžích Völkl, teď jste přešla stejně jako Ester Ledecká na Kästle. Proč?

Poprvé v kariéře budu mít svého servismana, což je pro mě super. Kromě nějakých manažerských povinností se teď budu moct soustředit jen na lyžování, určitě je to posun.

Často trénujete v hale v Litvě, bude to do budoucna kvůli tání ledovců nutnost?

Myslím, že ano. Týmy, které jezdí obřák a hlavně rychlostní disciplíny, jezdí do Argentiny a Chile, my měli od začátku dané, že pojedeme v září do haly. Skoro všechny ledovce kromě Saas-Fee už byly zavřené, takže tréninků v hale bude s oteplováním čím dál víc, za pár let už ledovce v létě už nebudou…

Reklama

Související témata: