Hlavní obsah

Elitní slalomářka Slokarová se vážně zranila! V ohrožení je celá sezona

Už příští víkend startuje v rakouském Söldenu nový ročník Světového poháru v alpském lyžování, slovinský tým však krátce před zahájením utrpěl těžkou ránu. Elitní slalomářka Andreja Slokarová se při tréninku zranila natolik vážně, že může přijít o celou sezonu!

Foto: Profimedia.cz

Slovinská lyžařka Andreja Slokarová při slalomu v rámci SP ve francouzském Méribelu.

Článek

Pětadvacetiletá specialistka na točivé disciplíny v pátek při tréninku na ledovci v Schnalstalu upadla a přetrhla si křížový vaz v levém kolenu. Byla okamžitě převezena na kliniku v tyrolském Hochrumu, kde se podrobila operaci.

Slokarová na sebe v minulé sezoně upoutala pozornost několika výbornými výsledky. Loni v listopadu vyhrála svůj první závod Světového poháru poté, co triumfovala v paralelním slalomu v Zürsu. Také v březnovém finále sezony v Méribelu se jí dařilo, ve slalomu vystoupila na nejvyšší stupínek a v celkovém hodnocení disciplíny obsadila osmé místo. Na olympijských hrách v Pekingu jí jen těsně unikla medaile.

I proto slovinská hvězda a jedna ze soupeřek české slalomářky Martiny Dubovské oprávněně vzhlížela k nové sezoně s vysokými ambicemi. Nyní není vyloučeno, že se její nucená přestávka významně protáhne.

Pro slovinský tým jde o další citelné oslabení poté, co již dříve musela zrušit svůj start v Söldenu kvůli zranění v tréninku Tina Robniková a na bolesti v kolenu si stěžuje i Meta Hrovatová.

Reklama