Hlavní obsah

Ledecká přišla kvůli větru o úvodní trénink na sjezdy v Zermattu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli špatnému počasí byl zrušen dnešní úvodní ze tří plánovaných tréninků na víkendové sjezdy Světového poháru v lyžařském středisku Zermatt/Cervinia. Lyžařky včetně Ester Ledecké přišly na nové trati pod Matterhornem o trénink kvůli silnému větru. V noci na dnešek také znovu nasněžilo.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ester Ledecká na předsezonní tiskové konferenci ukázali bicepsy

Článek

Další trénink je na programu ve čtvrtek, kdy jsou podle agentury APA vyhlídky lepší. Špatné počasí s větrem a sněhem se očekává také v pátek. Na víkend, kdy se mají jet dva sjezdy, je předpověď nestálá.

Minulý týden měli na trati se startem ve Švýcarsku a cílem v Itálii závodit muži, kvůli sněžení a větru ale odjeli jen jeden trénink. Loni přitom pořadatelé bojovali s opačným problémem, plánovanou premiéru zrušil nedostatek sněhu.

Trojnásobná olympijská vítězka Ledecká se vrací na lyže po dlouhé pauze, kvůli dvěma operacím klíční kosti závodila v tomto odvětví naposledy loni v březnu. Letos v březnu alespoň zvládla dva starty ve Světovém poháru na snowboardu a připsala si první a druhé místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.