Hlavní obsah

Lukáš Bauer byl jmenovám čestným občanem Božího Daru

František KšajtPrávo

Český lyžař Lukáš Bauer se dočkal významného ocenění za své mimořádné sportovní úspěchy také doma v Krušných horách. Město Boží Dar vítěze Světového poháru v úterý v podvečer jmenovalo čestným občanem.

Článek

„Skvělého sportovního triumfu Lukáše si vysoce ceníme a chceme ho jaksepatří doma uvítat. Budou u toho i jeho bývalí trenéři Jan Novák a Ladislav Palivec, obyvatelé našeho města a přijede také jeho současný trenér Miroslav Petrásek,“ uvedl v úterý v poledne pro Právo starosta krušnohorského městečka se 185 obyvateli Jan Horník.

„Chystáme i několik překvapení, na nichž jsme se dohodli na včerejším jednání našeho zastupitelstva, ale ty nemohu prozradit. To už by pak překvapeními nebyly. Prozradit mohu, že chystáme také ohňostroj a velkou autogramiádu. Na pódiu na náměstí obstará hudbu skupina Těžko soudit motýla,“ doplnil starosta nejznámějšího krušnohorského lyžařského střediska ještě před Bauerovým oceněním.

Lukáš Bauer bude určitě s ideálními zimními podmínkami, které v Krušných horách panují, velmi spokojen. Přestože jeho dům stojí na začátku běžkařské magistrály, je otázka, zda vůbec bude mít ale na běžky pomyšlení. Čeká jej také vítání doma, kde se na něj těší manželka Kateřina, tříletý Matyáš a malá dcerka Aneta. Pobyt doma si bude chtít v klidu užít a po zásluze si odpočinout.

„Máme sedm pod nulou, pěkně fouká s četnými sněhovými přeháňkami. Takové počasí jsme v letošní mírné zimě neměli ani jednou. Počasí je přímo ideálně zimní. Otazník ovšem proto visí nad ohňostrojem, která máme v plánu uspořádat. Uvidíme až večer, co nám počasí dneska vlastně umožní,“ uzavírá Jan Horník.

Reklama

Související témata: