Hlavní obsah

Lyžaři kvůli koronaviru a omezení cest nepoběží SP v USA

Minneapolis
Aktualizováno

Kvůli šíření koronaviru a omezení cest do Spojených států amerických byly zrušeny závody Světového poháru v běhu na lyžích v Minneapolis plánované na 17. března. Závěrečná fáze seriálu má pokračovat od soboty v Québecu a vyvrcholit příští týden v jiném kanadském městě Canmore. Česká reprezentace se ale bez ohledu na osud závodů ze zámoří vrací.

Foto: Terje Pedersen, ČTK/AP

Therese Johaugová na trati SP.

Článek

"Devítičlenná výprava v čele s trojicí reprezentantů Kateřinou Janatovou, Terezou Beranovou a Michalem Novákem z bezpečnostních důvodů už zítra odcestuje z Québecu zpět domů," uvedl lyžařský svaz na facebooku.

V Minneapolis se měly v úterý konat sprinty volnou technikou. Mezinárodní lyžařská federace je zrušila krátce poté, co americký prezident Donald Trump ohlásil třicetidenní zákaz veškerých cest z Evropské unie do Spojených států.

Podle FIS jsou už reprezentační týmy v Kanadě, kde se mají jet o víkendu dva sprinty. "Další vývoj ohledně finále v Canmore oznámíme, jakmile bude znám," uvedla FIS. V Canmore jsou na programu v závěru příštího týdne dva distanční závody a smíšená štafeta.

Už před zrušením závodu v Minneapolis oznámila silná norská výprava, že do zámoří na finále Světového poháru kvůli hrozbě nemoci COVID-19 neodcestuje. Velký křišťálový glóbus tak poprvé získá Rus Alexandr Bolšunov, mezi ženami měla prvenství jisté Norka Therese Johaugová.

Reklama

Související témata: